Beszállítók Egymillió euró értékben rendelt üzemanyagcellákat a Bosch

Egymillió euró értékben rendelt üzemanyagcellákat a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2020.04.06 06:19

Egymillió euró értékben rendelt üzemanyagcellákat a Bosch

Fotó: PowerCell

A német beszállító és a svéd PowerCell korábban kötött megállapodásának értelmében autókba, teherautókba és buszokba csak a Bosch készíthet üzemanyagcellás meghajtást a PowerCell S3 celláival.

Hirdetés

Idén januárban a Bosch már bejelentette az első vevőt a PowerCell üzemanyagcellákkal készült technológiájára: az elektromos teherautókkal foglalkozó amerikai startup, a Nikola rendelt az üzemanyagcellákból. A Nikola nemcsak a cellákat, hanem a teljesen üzemanyagcellás meghajtást is a Bosch-tól rendelte meg.

Szintén ebben az évben az első személyautóra vonatkozó megrendelés is befutott a Bosch-hoz, de az nem nyilvános, melyik cég vásárol az üzemanyagcellákból. Ebben az esetben viszont csak egyes elemeket rendeltek, nem a teljes rendszert.

Nem csak az autóipar használhatja ezt a technológiát

A Bosch kizárólagos jogot szerzett arra, hogy a PowerCell technológiáját a szárazföldi gépjárművek meghajtásához használhassa. A cég üzemanyagcelláit azonban a hajózásban is használják.

Egy meg nem nevezett európai hajózási cégtől közel hétmillió eurós megrendelést kapott a PowerCell. A projekt tartalmazza a cellák fejlesztését, gyártását és a szállítását is – írja az Electrive.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink