Beszállítók Díjazták a Festo mesterséges intelligencia alapú technológiáját

Díjazták a Festo mesterséges intelligencia alapú technológiáját

autopro.hu/H.J. | 2020.08.31 10:17

Díjazták a Festo mesterséges intelligencia alapú technológiáját

Fotó: facebook.com/festo.global

Díjat nyert a Festo az Intelligent pneumatic runtime monitoring AI (mesterséges intelligencia) megoldásával. Az elismerést a Baden-Württembergi Gazdasági, Munkaügyi és Lakásügyi Minisztérium augusztus közepén tartott díjátadó ünnepségén vehette át a vállalat.

Hirdetés

A járműiparban naponta több ezer pneumatikus rögzítő rendszert használnak – melyek például az alkatrészek stabilan tartásában segítenek a karosszéria-hegesztés során. A Festo intelligens pneumatikus figyelő szoftverének és a Resolto mesterséges intelligenciájának ötvözésével olyan rendszert fejlesztettek ki, mely figyelmezteti a gyártókat az alkatrészek időszakos cseréjére, ezáltal elkerülhetők az előre nem tervezett, költséges leállások. A mesterséges intelligencia segítségével a szoftver a szelepekből és a szelepmozgatókból származó jeleket diagnosztizálja a művelet során.

A mesterséges intelligencia a jövő fontos szereplője

A díjkiosztón összesen kilenc díjat ítéltek oda a mesterséges intelligenciával működő technológiák közt. Nicole Hoffmeister-Kraut, a Baden-Württembergi Gazdasági, Munkaügyi és Lakásügyi Minisztérium minisztere elmondta, hogy a mesterséges intelligencia a jövő kulcsfontosságú technológiája – ugyanolyan fontos a gazdaság számára, mint a globális társadalmi kihívások megoldása szempontjából.

Frank Melzer, a Festo termék- és technológiamenedzsmentért felelős igazgatósági tagja elmondta, hogy mivel a mesterséges intelligencia a jövő kulcseleme, a vállalat a decentralizált, autonóm rendszerek és a mesterséges intelligencia továbbfejlesztésére összpontosít. A szakértő hozzátette, hogy a mesterséges intelligencia jelentős hatással lesz a vállalat termékportfóliójára, ugyanis lehetővé teszi az AI-algoritmusok integrálását a felhőbe és közvetlenül a Festo komponenseibe – olvasható az Automation oldalon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink