Beszállítók Az USA állami projektjét vezeti a BorgWarner

Az USA állami projektjét vezeti a BorgWarner

autopro.hu/P.B. | 2021.10.26 08:18

Az USA állami projektjét vezeti a BorgWarner

Fotó: BorgWarner

A BorgWarner vezetésével, ötmillió dolláros állami támogatással indul el az Egyesült Államok energetikai minisztériumának projektje, a SUPER, aminek célja egy kisebb és hatékonyabb inverter megalkotása az elektromos autók számára.

Hirdetés

A SUPER (Scalable Ultra Power) névre hallgató inverter az amerikaiak terve szerint kisebb, hatékonyabb és olcsóbb lesz, mint a piacon jelenleg elérhető átalakítók. Konkrétabban 800 Voltos elektromos autók kiszolgálására is alkalmasnak kell lennie, a teljesítménysűrűségnek pedig 100 és 300 kilowatt közé kell esnie.

Az idén októberben indult, 39 hónapos projektet a BorgWarner vezeti, de a fejlesztésben részt vesz az Infineon, a PolyCharge America, a Virginia Tech és az Egyesült Államok nemzeti megújuló energiáért felelős laboratóriuma is.

Stefan Demmerle, BorgWarner elnöke szerint egy remekül felkészült csapat állt össze az ipari partnereikből, így képesek lesznek felgyorsítani a projektet.

Gyors ütemben zajlik a fejlesztés

A tervek szerint az első évben a csoport megalkotja a teljes szilícium-karbid (SiC) alapú inverterrendszer koncepcióját. A második évet az invertert alkotó összes kritikus alkatrész, köztük a tápegység és a kondenzátor elkészítésére, valamint az inverter tervezésének véglegesítésére fordítják. Az utolsó évet az alkatrészek és a SUPER inverter validálására fogják használni.

A SUPER kutatás-fejlesztési projekt egyike annak a 24 egyetemi és iparág által vezetett projektnek, amelyeknek összesen 60 millió dollárt ítéltek oda a minisztériumon keresztül a szállítási ágazat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink