Beszállítók Az Év Beszállítója lett a Schaeffler

Az Év Beszállítója lett a Schaeffler

autopro.hu | 2022.04.09 08:20

Az Év Beszállítója lett a Schaeffler

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője büszke az elismerésre. | Fotó: Schaeffler Savaria Kft.

A Magyarországon három gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler szombathelyi gyárában több mint háromezren dolgoznak. Első szombathelyi üzemük 1997-es alapítása óta folyamatosan fejlődik. Az egyenletesen magas gyártási minőségnek és a fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat a Schaeffler-csoport 75 gyára közül az egyik legnagyobb telephellyé nőtte ki magát. Számos elismerést szereztek már az évek során, most pedig az Év Beszállítójának választották a vállalatot hazánkban.

Hirdetés

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, „büszkék vagyunk az elismerésre. A Schaefflernél a sikerre való törekvés egyet jelent a kiemelkedő minőségre és a kiváló technológiára való törekvéssel. Partnereink számára preferált beszállítók vagyunk, számunkra a középpontban ügyfeleink igényei állnak.”

Hozzátette, „partnereinkkel és a társadalommal együttműködve járulunk hozzá a mobilitás fejlődéséhez. Sikerünk pedig nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e újragondolni eddigi elképzeléseinket, és úttörő megoldásokat kínálni a mozgás és a mobilitás területén. Az innováció, a rugalmasság és a hatékonyság tevékenységünk alappillérei.”

Számos fejlesztés a szombathelyi Schaefflernél

A Schaeffler Savaria Kft. 2021 őszén adta át második üzemét, mely zöldmezős beruházás keretében, az Ipar 4.0 és a Schaeffler "Holnap gyára" koncepciója alapján valósult meg. Az új üzem egy tisztán e-mobility gyár, melyben elektromos motor komponensek tesztgyártása folyik.

Novemberben egy nagyszabású - több mint 5 milliárd forint értékű - beruházást indítottak el: egy korszerű logisztikai csarnokot és irodaépületet hoznak létre. Az új létesítmény a globális Schaeffler-standardok alapján, modern és fenntartható konstrukció szerint valósul meg. A 2200 négyzetméteres főépületben étterem, irodák, öltözők és egy nemzetközi események megrendezésére alkalmas konferenciaközpont is helyet kap majd, a 6200 négyzetméteres logisztikai központ pedig a legmodernebb technológiák otthona lesz.

Emellett tavaly fontos jubileumot is ünnepeltek: legyártották a 40 milliomodik kuplungkinyomó rendszert.

Kutatással és fejlesztéssel foglalkozó csapatuk a Schaeffler világszintű szervezetén belül is jelentős erőt képvisel, kollégáik aktívan járulnak hozzá a világ mozgásának alakításához.

A Schaeffler Csoport egy globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító, mely több mint 70 éve úttörő kutatásokat és fejlesztéseket végez a mozgás és a mobilitás területén. Innovatív technológiáival, termékeivel és szolgáltatásaival a csökkentett szén-dioxid-kibocsátású hajtások, az elektromobilitás, az Ipar 4.0, a digitalizáció, a megújuló energiák területén tevékenykedik, célja a mozgás és a mobilitás hatékonyabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá tétele. A vállalat termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink