Beszállítók Átadták a Denso székesfehérvári logisztikai központját

Átadták a Denso székesfehérvári logisztikai központját

MTI | 2019.09.22 06:10

Átadták a Denso székesfehérvári logisztikai központját

A japán Denso autóalkatrész-gyártó már több mint húsz éve jelen van Székesfehérváron, ahol most egy 18,5 milliárd forintos beruházást hajtott végre. Az új logisztikai központban a gyártáshoz szükséges alapanyagokat, valamint félkész- és késztermékeket raktároznak.

Hirdetés

A cég a világ harmadik legnagyobb autóipari beszállítója, amely 35 országban van jelen, Magyarországon pedig több mint négyezer embernek ad munkát. Japán a második legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, ahol 160 japán vállalat működik és ad munkát 33 ezer embernek.

Székesfehérváron már több mint húsz éve jelen van a vállalat, ezalatt az idő alatt egyik legfontosabb partnerévé vált. A cég időről időre a legkorszerűbb technológiákat telepíti helyi központjában.

Egyedülálló beruházás magyar tervek szerint

Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. kereskedelmi és pénzügyi igazgatója az átadáson elmondta, hogy az autóipar az elmúlt száz év legfontosabb és legnagyobb változásán megy keresztül, amelyre cégüknek is készen kell állnia.

Az elmúlt két évben ezért „kapacitásintenzív” beruházást hajtottak végre, amely további üzletek megszerzését is hozhatja a jövőben. A beruházás egyedülálló volt a Denso életében, mivel a fejlesztés nagy részét magyar emberek ötletei alapján, magyar mérnökök, magyar beszállítók és kivitelezők valósították meg.

A DENSO Gyártó Magyarország Kft-ről: A DENSo Gyártó Magyarország Kft. a székesfehérvári régió egyik legnagyobb foglalkoztatója. Több mint 5.000 munkatársat foglalkoztató üzemében az autóipar számára gyárt üzemanyag-ellátó rendszerelemeket (adagolószivattyú, nyomócső, befecskendező), valamint rendszervezérlő egységeket. Vevői között olyan neves autó- és járműgyárak szerepelnek, mint például a General Motors, a Volvo, a Suzuki, a Perkins, a Nissan és a John Deere.

Nyereséges a vállalat Magyarországon

A most átadott 17 ezer négyzetméteres logisztikai központban a gyártáshoz szükséges alapanyagokat, valamint félkész- és késztermékeket raktároznak. A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2018-as üzleti évet 745,6 millió eurós nettó árbevétel 246 milliárd forint mellett 11,3 milliárd forintos nyereséggel zárta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink