Beszállítók Akkufóliát gyártó koreai cég jön Tatabányára

Akkufóliát gyártó koreai cég jön Tatabányára

MTI | 2020.02.24 15:35

Akkufóliát gyártó koreai cég jön Tatabányára

Tatabányán létesít új alkatrészgyárat a dél-koreai Lotte Aluminium Kft. 44 milliárd forintos beruházással, jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Hirdetés

A tervek szerint a mintegy 60 ezer négyzetméteren elhelyezkedő beruházás a magyar akkumulátorgyártás és kapcsolódó iparági rendszerébe tagozódik, új gazdasági környezetet teremt az ország középső részében.

Bencsik János, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője elmondta, hogy a tatabányai ipari parkban már több dél-koreai vállalat működik, az újabb beruházás a negyedik a sorban. Már ott működik a Lotte-csoport másik cége is, évi 150 millió forintos árbevétellel.

Hjun Csol Cso, a Lotte Aluminium Hungary Kft. vezérigazgatója arról beszélt, hogy Magyarországgal nagyon jó a kapcsolata Dél-Koreának, és folyamatosan fejlődik, a mostani beruházás ezt tovább erősíti. A cég az elektromos autókhoz akkumulátort gyártó vállalatokat fogja kiszolgálni, évi mintegy 18 ezer tonna fóliát terveznek készíteni.

Vizsgálják egy további beruházás lehetőségét, egész Európát szeretnék ellátni - mondta. Hozzátette: a magyar beruházásösztönző politikának köszönhető, hogy a Lotte-csoport Magyarországra hozta beruházását. Lotte Dél-Korea ötödik legnagyobb vállalatcsoportja, hozzá tartozik a Lotte Aluminium Kft., és 24 országban van jelen - közölte Hjun Csol Cso.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink