Beszállítók Véget érhet a licitverseny: a ZF nem emel többet ajánlatán

Véget érhet a licitverseny: a ZF nem emel többet ajánlatán

autopro.hu/B.B. | 2016.09.29 14:33

Véget érhet a licitverseny: a ZF nem emel többet ajánlatán

A beszállító nem hosszabbítja meg ajánlatát, valamint magasabb részvényenkénti felvásárlási árat sem ajánl majd.

Hirdetés

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, többfordulós verseny alakult ki a svéd Haldex leendő felvásárlásával kapcsolatban (a korábban történtekről a kapcsolódó cikekkben olvashat többet). Kezdetben több vállalat is ringbe szállt a fékspecialista megszerzéséért, végül már csak két cég, a ZF és a Knorr-Bremse feszült egymásnak többszöri alkalommal is. Most úgy látszik, véget érhet a licitháború.

A ZF ugyanis bejelentette, nem tervezi, hogy ajánlatát október 3-a után is fenntartja, ezen felül pedig az sem várható, hogy a Haldex-részvények darabjaiért a mostani 120 svéd koronás összegnél többet kínál majd. A döntés véglegesnek tűnik, hiszen a németek akkor sem adnának többet a Haldexért, ha így nem sikerül megszerezni az ötven százalékos részesedést, írja az Automobilwoche.

A Knorr-Bremse darabonként 125 svéd koronát is adna a Haldex értékpapírjaiért, ám ettől függetlenül a Haldex jelenlegi részvényesei mégis a ZF-et választanák, mondván, a beszállító már minden szükséges dokumentumot megszerzett a hatóságoktól. Ez azt jelenti, hogy a svédek szeretnék mielőbb lezárni az ügyletet – erre már nem kell sokat várni, október 3-án kiderül, melyik német beszállító lesz a befutó.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink