Beszállítók Tulajdonosváltás a Delphi balassagyarmati gyárában

Tulajdonosváltás a Delphi balassagyarmati gyárában

autopro.hu | 2015.03.04 13:32

Tulajdonosváltás a Delphi balassagyarmati gyárában

A Mahle felvásárolta az amerikai beszállító termál üzletágát. A lépés az európai gyárakat is érinti - az új tulajdonos erősítené a járműipari partnerséget.

Hirdetés

Nagyjából 6700 alkalmazott cserélt gazdát a 2014-ben mintegy 1,6 milliárd dollár értékesítési eredményt elért üzeltág tulajdonosváltásával. A teljes procedúra 2016 tavaszán érhet véget, és magában foglalja a Delphi Thermal in China vegyesvállalat részesedés-szerzését is.

A balassagyarmati gyár

Az üzlet érinti a Delphi 13 európai gyárát, így a balassagyarmati üzemet is, az amerikai és ázsiai termelő egységeket, valamint az Egyesült Államokban és Luxemburban található fejlesztőközpontokat. Ebből is látható, hogy a termál divízió jelen van a világ számos pontján, s olyan termékek tervezésére és gyártására fókuszálnak a központok és üzemek, mint az üzemanyagcellás, belsőégésű és elektromos hajtásláncokhoz kapcsolódó hűtés, légkondícionálás, klímakompresszorok - ez egészíti majd ki a Mahle már létező hőmenedzsment portfólióját.

A Mahle csoport, amely ezen nevét 2013-ban vette fel, a Behr csoport akvizíciójakor, a Delphi üzletágának felvásárlásával tovább kívánja erősíteni járműipari pozícióját, amely várhatóan a termékpaletta bővítését is magával vonja.

- A Delphi termál divíziójának megvásárlásával nyomatékosítjuk azon szándékunkat, hogy még inkább jelen legyünk ezen az ígéretes piacon. Növelni kívánjuk jelenlétünket Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is. A klímakompresszorok terén különösen is bővíteni kívánjuk a kompetenciáink körét. A felvásárlás stratégiai lépés, amely progresszivitásunkat jelképezi - közölte Heinz K. Junker, a Mahle csoport igazgatótanácsának elnöke.

A Delphi balassagyarmati üzeme

A 14000 négyzetméteres telep 2000-ben létesült azzal a céllal, hogy a gépjárműipart a légkondicionálókhoz szükséges kompresszorokkal szolgálja ki. A balassagyarmati vállalat a Delphi kompresszorgyártó részlegei között a világon a legújabb, mely az anyavállalat „lean” (karcsúsított) gyártást preferáló szellemisége jegyében működik. A cég 2002 óta dolgozik teljes üzemben. Ügyfelei között számos európai gépjárműgyártót megtalálhatunk. A munkavállalók többsége Balassagyarmatról és környékéről jár be dolgozni. Magas képzettségük, dinamikájuk és motiváltságuk lehetővé teszi, hogy a Delphi a termelést és az ügyfelek kiszolgálását „just-in-time” alapon végezhesse - írtuk a gyárról korábban szakportálunkon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink