Beszállítók Történetének legnagyobb megbízását kapta a ZF

Történetének legnagyobb megbízását kapta a ZF

autopro.hu/B.B. | 2019.05.20 05:00

Történetének legnagyobb megbízását kapta a ZF

Eurótízmilliárdokban mérhető megrendelést kapott a BMW-től a német beszállító továbbfejlesztett, nyolcfokozatú automata váltójára, mely hibrid rendszerekhez is alkalmas.

Hirdetés

Remek üzletet kötött a ZF és a BMW, hiszen előbbi hosszú éveken keresztül szállíthatja a bajor autógyártó számára az immár tíz éve gyártásban lévő nyolcfokozatú, automata váltójának legújabb verzióját. A felek közlése szerint a több tízmilliárd euróra rúgó, így egyben a ZF történelmének legnagyobb egyedi megrendelésének számító megállapodás teljesítése 2022-től kezdődhet, amikor a ZF saarbrückeni telephelyén kezdetét veszi a termék szériagyártása.

A ZF első embere, Wolf-Henning Scheider szerint a gigantikus megrendelés tökéletes visszacsatolás vállalatának stratégiájára, melynek fókuszába a hibrid meghajtáshoz is megfelelő erőátviteli rendszerek fejlesztését és gyártását állították.

A beszállító nyolcfokozatú automata váltójával kapcsolatos további reményeit élteti, hogy az minden releváns járműkategóriába beépíthető, legyen szó hagyományos vagy részben villamosított hajtástípusról. Szintén előny, hogy a termék segíthet az autógyártóknak az egyre szigorodó CO2-kibocsátási normák hatékonyabb teljesítésében is.

A ZF saját állítása szerint további ügyfelekkel is ígéretes kapcsolatban áll, ami a BMW megrendelésével együtt rávilágít a vállalat globális termelési kapacitásainak kulcsfontosságára. Ezt felismerve a német beszállító felkészült arra, hogy termékét igény szerint a saarbrückeni üzemen kívül az Egyesült Államokban vagy épp Kínában is gyártani tudja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink