Beszállítók Sztrájkolnak a dolgozók a hatvani Boschnál

Sztrájkolnak a dolgozók a hatvani Boschnál

Szabó Fanni | 2018.01.23 16:49

Sztrájkolnak a dolgozók a hatvani Boschnál

Gőzerővel készülnek a január 24-i, délelőtti sztrájkra a hatvani Boschnál. A dolgozók úgy döntöttek, szerda délelőtt kilenc és tizenegy óra között felfüggesztik a munkát. 15 százalékos béremelést követelnek.

Hirdetés

Figyelmeztető sztrájkot tartanak szerdán kilenc és tizenegy óra között a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezete (HADFSZ) felhívására. A Bosch 6000 dolgozójából mintegy 1300 dolgozót képviselő szakszervezet az elmúlt hetekben hosszas tárgyalásokat folytatott a cégvezetéssel az idei béremelésről, hiába. A tárgyalások január 12-ig nem vezettek eredményre, majd a munkáltató a tárgyalásokat egyoldalúan lezárta.

A cég húszéves történetében nem volt még sztrájk Hatvanban. A bértárgyalások nem vezettek eredményre, majd a végén a munkáltató egyoldalúan lezárta a bértárgyalásokat és egyoldalúan kihirdetett egy olyan béremelési mértéket 8 százalékot amit a munkavállalók nem fogadtak jól. A sztrájkkövetelés 15 százalékos béremelésről szól mondta el az autopro.hu kérdéseire Janik Tamás, szakszervezeti alelnök.

Különösen nagy csalódás a munkavállalók számára a cégvezetés elzárkózása a jobb ajánlattól, mert tavaly kimagaslóan magas, átlagosan 18 százalékos fizetésemelést sikerült kiharcolniuk. Így is csak 989 forintra rúg az operátorok kezdő órabére, ami a térségben egyáltalán nem számít soknak Janik Tamás megítélése szerint. A béremelésről egyoldalúan döntött a vállalat, amit semmiképpen sem tart kielégítőnek az érdekképviselet. Miután tagjaik körében nagy a sztrájk támogatottsága, eldöntötték, hogy szerda délelőtt átmenetileg felfüggesztik a munkát.

Kiemelt Partnereink