Szoftverfejlesztő központot nyitott a Continental Budapesten

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.09.13. 10:50

Az új központ a cégcsoport termelési egységeinek nyújt szoftvertámogatást világszerte már az idei évtől kezdve. A tervek szerint 25 magasan képzett szakembernek biztosítanak munkát benne.

A közelmúltban megkezdte működését a Continental gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központja a cégcsoport budapesti gyárában. A projekt kiemelten fontos a Continental nemzetközi tevékenységében, mivel az új magyarországi központ világszerte nyújt támogatást a cégcsoport gyártási helyszíneinek. Az informatikai szolgáltatások területén komoly tapasztalatrendszerrel rendelkező DXC Technology (Enterprise Services Magyarország Kft., korábban a HPE Vállalati Szolgáltatások üzletága) céggel közösen indított szoftverfejlesztő központ a tervek szerint 25 magasan képzett szakembernek biztosít majd munkát és nemzetközi szintű kihívásokat.

A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként működik, számos tevékenysége egyre erősebben kapcsolódik a digitalizációhoz és az intelligens gyártási rendszerekhez. A cégcsoport folyamatosan invesztál IT infrastruktúráiba. Ennek a globális folyamatnak kiemelt része a budapesti gyárban megnyílt gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ.

– Az új fejlesztőközpont lehetővé teszi számunkra, hogy az Ipar 4.0 megoldásai, rendszerei számára gyorsabban és rugalmasabban tudunk szoftvereket kifejleszteni. Ebben rejlik a projekt kiemelt fontossága -mutat rá Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

– A központ feladata a gyártásunk gerincét képező Gyártásvezérlő Rendszer (Manufacturing Execution System) szoftverfejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és szoftvertámogatása nemzetközi szinten. A magasan képzett szakemberekből álló csoport napi 14 órás rendelkezésre állást biztosít, hogy a világ minden időzónájában működő Continental egységek számára elérhető legyen a cégcsoport gyártást támogató szoftverfejlesztő központja – összegez Rainer Heining, a budapesti szoftverfejlesztő központért is felelős globális IT vezető.