Beszállítók Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten

Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten

MTI | 2019.03.26 10:50

Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten

Csaknem 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központot épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára.

Hirdetés

Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. ügyvezetője a vállalat hatékonyságának javulását várja attól, hogy egy központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket. Az épület erényei közül kiemelte az egyetemek közelségét. Mint mondta, fontosnak tartják a kapcsolatépítést a felsőoktatással, illetve a részvételt a jövő mérnökeinek képzésében.

Az épület hétfői alapkőletételén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy a beruházás erősíti a megbízó Siemens kapcsolatait Magyarországgal. Szigeti Ádám példaértékűnek nevezte a német vállalat innovációs eredményeit, hiszen tavaly több Simens-szabadalmat jegyeztek be Európában, mint amennyit a földrész bármelyik országa benyújtott.

A helyettes államtitkár fontosnak nevezte a magyar kis- és közepes vállalatok innovációs képességének javítását, ennek érdekében hatékonyabb pályázati rendszert ígért. Úgy vélte, a közepes mérető magyar vállalatok a globális értékláncokba is bekapcsolódhatnak, a fejlett innovációs ökoszisztéma pedig a közszolgáltatások és ellátórendszerek fejlődéséhez is hozzájárulhat.

A kutatás és fejlesztés nem csupán a 2020-as évek társadalmi és fogyasztói igényeire, hanem akár a 2030-as és 2040-es évek kihívásaira is segíthet választ adni – mondta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink