Beszállítók Szingapúrban tesztel a Delphi

Szingapúrban tesztel a Delphi

autopro.hu/B.B. | 2016.08.02 15:36

Szingapúrban tesztel a Delphi

A beszállító forgalmas városi utcákon az Uberhez hasonló szolgáltatás keretében fog tapasztalatokat gyűjteni hat önvezető kocsi segítségével.

Hirdetés

Biztonsági okokból kezdetben még lesz sofőr abban a hat járműben, melyekkel a Delphi fogja tesztelni az önvezető technológiát. A jövőre induló kísérlet fél évig tart majd, és amennyiben sikerrel zárul, a gépek a későbbiekben már sofőr nélkül teljesítenek majd szolgálatot a városban.

A kocsik kamerákkal, radarral és lidarral lesznek felszerelve. A Delphi az ütközések elkerülését lehetővé tévő eszközöket finomítaná a fél év alatt szerzett tudással. A helyszínválasztás azért Szingapúrra esett, mivel egyrészt ez a beszállító egyik K+F központja, másrészt a világváros zsúfolt útjain futó rengeteg motorkerékpár is komoly kihívást jelenthet a kocsiknak.

A hat autó három különböző útvonalon mozog majd, az ügyfelek ezen útvonalak mentén okostelefonjuk segítségével bármikor igénybe vehetik az utazási szolgáltatást.

Az új kocsiknál a Delphi az önvezetés egy komolyabb problémájára is gondolt: amennyiben az autó technikai hibája miatt üzemképtelenné válik, önállóan lehúzódik az út szélére. Az ilyen esetek korábban sok fejtörést okoztak a fejlesztőknek, de úgy látszik, hamarosan a meghibásodott autók is biztonságosan félre tudnak majd állni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink