Beszállítók Szerbiában és Kínában fogja erősíteni elektromos hajtás ágazatát a ZF

Szerbiában és Kínában fogja erősíteni elektromos hajtás ágazatát a ZF

autopro.hu/Sz.K. | 2019.06.25 10:00

Szerbiában és Kínában fogja erősíteni elektromos hajtás ágazatát a ZF

A ZF még többet fektet az elektromobilitásba. A Belgrád mellett található Pancevo településen, Szerbiában működteti új, elektromos hajtással foglalkozó gyárát, a kínai Hangzhou városában pedig egy további elektromos hajtásra épülő gyárat épít. Schweinfurt viszont irodaépületté alakul.

Hirdetés

– Az elektromos hajtás iránti kereslet hatalmasra nőtt – mondta el Michael Hankel, a ZF igazgatótanácsának elektromobilitás részlegért és gyártásért felelős tagja. – Nagy befektetéseket folytattunk ebben a divízióban, hogy vonzó munkahelyeket tudjunk kínálni, és növelhessük gyártási kapacitásainkat. Az elektromobilitással a ZF-nél hidat képezünk a következő generációs mobilitáshoz, és azon dolgozunk, hogy a közlekedésben kevesebb legyen a károsanyag-kibocsátás.

Az elektromobilitás, a Vehicle Motion Control, az autonóm vezetés és az integrált biztonság a ZF következő generációs mobilitás négy technológiai területéhez tartozik.

Az e-mobilitás részleg gyártási kapacitása is növekszik. A Pancevóban található üzem nem csak elektromotorokat, hanem a hibrid és elektromos hajtáshoz elektromos gépeket és generátorokat, sebváltó kapcsolókat és mikrokapcsolókat is fog gyártani. Hogy megfeleljen a termékeket érintő nagyobb keresletnek, bővítik a telephelyet.

Az újonnan megalapított schweinfurti igazgatósági, fejlesztési és forgalomba hozatali épület nagyjából 520 embernek nyújt munkalehetőséget. Munkájuk alapja az úgynevezett Irodai koncepció 3.0 (Bürokonzept 3.0), mely lehetővé teszi a projektközpontú és rugalmas munkaidőt és megkönnyíti a dolgozók egymás közti kommunikációját.

Ehhez hozzájön, hogy azok az új ingatlanok, melyekbe a ZF összesen 30 millió eurót (9,7 milliárd forintot) fektetett, 16 vizsgálóállomással és vizsgálókészülékkel rendelkeznek, melyekkel az elektromos és hibrid hajtást, és ezek alkatrészeit tudják tesztelni.

A schweinfurti telephely több mint 9400 dolgozójával a világ legnagyobb ZF telephelyei közé tartozik. A technológiai konszern ezzel Alsó-Frankföld legnagyobb munkaadója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink