Beszállítók Százhetven munkahelyet hoz a Festo bővülése

Százhetven munkahelyet hoz a Festo bővülése

MTI | 2015.10.01 13:52

Százhetven munkahelyet hoz a Festo bővülése

Átadták a német Festo cég új, nagy munkahengereket előállító gyártócsarnokát, melynek beruházási költsége 4 milliárd forint.

Hirdetés

A cég eddig 30 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, és magyarországi munkavállalóinak száma meghaladja az ezer főt.

- A Festo családi vállalkozás, amelynek székhelye Esslingenben van - mondta Wilfried Stoll, a cég tulajdonosa. A világ 176 országában 17 800 alkalmazottal tevékenykedik. A múlt évi árbevétele 2,45 milliárd euró volt. A németországi gyártóhelyek után a magyarországi áll nagyságban a második helyen - ismertette az adatokat a tulajdonos.

Ansgar Kriwet, a Festo globális értékesítési vezetője pedig arról beszélt, hogy a cégnek 300 ezer ügyfele van világszerte, akik most már komplett eszközöket vásárolnak. Nem csak a pneumatikus elemeket, hanem a vezérlő elektronikát is szállítja a társaság, így azok egyszerűen beépíthetők a megrendelő gyártósorába. Vagyis céljuk egy-egy feladat teljes automatizálása. Jelenleg 30 ezer termék szerepel a katalógusukban.

A teljes éves árbevételük 9 százalékát költik kutatás-fejlesztésre, ez duplája az iparági átlagnak és ezzel is igyekeznek Kína előtt maradni - mondta az értékesítési igazgató. Wilfried Stoll azért megjegyezte, hogy a cég a terjeszkedésben nem tudja megkerülni Kínát.

A problémák között említette Ansgar Kriwet, hogy a tervezés a szűk keresztmetszet. A komplett termékben megjelenő gépész-, villamos- és szoftvermérnöki tevékenység integrálása még nem tökéletes. Ugyanakkor például egy pneumatikus elemre reggel beérkezett megrendelést még aznap legyártják.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink