Beszállítók Szabad parkolóhelyet ad nekünk a Continental

Szabad parkolóhelyet ad nekünk a Continental

autopro.hu/B.B. | 2017.09.19 11:30

Szabad parkolóhelyet ad nekünk a Continental

Nagy a verseny az innovatív startupokért, így újabban a német beszállító is felvásárlásokkal erősíti tovább magát. A Parkpocket megszerzésével a Continental hamarosan a parkolóházak használatát teheti stresszmentesebbé.

Hirdetés

Tovább bővíti okos megoldásokkal és intelligens közlekedési rendszerekkel foglalkozó üzletágát a Continental. A müncheni alapítású Parkpocket nevű startup felvásárlásával a beszállító komoly know-howra tett szert az okosparkolás területéről származó információk kinyeréséről és felhasználásáról.

A Continental közleményéből kiderül, a Parkpocket egy valós idejű, parkolás segítő applikációval segíti az autósokat. Az okostelefonos alkalmazás a környékbeli parkolóházak aktuális szabad férőhelyeit tartja számon és igény szerint odanavigálja a sofőrt.

A nagyvárosi parkolást nagyban megkönnyítő startupot 2013-ban alapították. Azóta nem a Continental az egyetlen nagyvállalat, amely felfigyelt az újításra, befektetőként a Telefónica Deutschland és a szoftverfejlesztéssel foglalkozó GFT is jelen van a startup életében.

Kiemelt Partnereink