Beszállítók Sportkocsikba szánták, de SUV-okkal is csodát tesz az új felfüggesztési rendszer

Sportkocsikba szánták, de SUV-okkal is csodát tesz az új felfüggesztési rendszer

autopro.hu/Sz.K. | 2018.08.13 06:02

Sportkocsikba szánták, de SUV-okkal is csodát tesz az új felfüggesztési rendszer

A Tenneco, a teljesítmény- és emissziószabályzó termékek és rendszerek beszállítója bejelentette, hogy a sprotautókhoz fejlesztett CVSA2 félaktív felfüggesztési technológiája SUV és off-road autókban is felhasználható.

Hirdetés

A Tenneco CVSA2 felfüggesztési rendszere a vállalat Monroe Intelligens Felfüggesztési portfóliójának része. Ezt eredetileg a sportautók szegmensének fejlesztették ki, azonban most SUV-okban fogják alkalmazni, ahol javítani fogja az on- és off-road teljesítményt és kényelmet azáltal, hogy a kanyarodás, a gyorsulás és a fékezés erőhatásait csökkenti. A rendszer új, négysarkos hidraulikával is elérhető, amely változtatható hasmagasságot tesz lehetővé, így alkalmazkodva az offroad útviszonyokhoz, segítve a jobb a aerodinamikát autópályán, vagy épp megkönnyítve a be- és kiszállást.

– Innovatív CVSA2 felfüggesztési rendszerünk sok előnyt nyújt az OEM-ek számára, beleértve a méretezhetőséget, a magas rugalmasságot, a sofőr számára pedig megfelelő kezelhetőséget, stabilitást és on-road kényelmet biztosít mondta el Martin Hendricks, a Tenneco Ride Performance elnöke. – E megoldás adaptálása a SUV-okba, illetve további fejlesztések hozzáadása által ügyfeleinknek a lehető legnagyobb egyensúlyt tudjuk nyújtani a teljesítmény és a vezetési kényelem között.

Az új rendszer nagyobb kanyarodási stabilitást nyújt, könnyebbé és sokkal kényelmesebbé válik a jármű kezelése. Off-road használat során a rendszer a keréknyomást is szabályozni tudja, de lehetővé teszi a féktáv csökkentését és a gyorsulás során a nagyobb stabilitást is.

Az új technológia nem csak hagyományos SUV-kba szerelhető, hanem elektromos és sportautókba is bekerülhet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink