Beszállítók Saját magának képez elektronikai technikusokat a győri Melecs – videóval

Saját magának képez elektronikai technikusokat a győri Melecs – videóval

Pardavi Mariann | 2017.06.26 06:30

Saját magának képez elektronikai technikusokat a győri Melecs – videóval

A győri beszállító is csatlakozott a duális képzéshez: szeptembertől nyolc diák kezdi meg gyakorlati képzését a vállalatnál. Ha egyeznek a célok, a későbbiekben gyakornokból elektrotechnikai munkatárssá válnak.

Hirdetés

A Melecs magyarországi üzemében eleinte háztartási gépekhez készítettek elektronikai eszközöket, 2013-ban kezdődött az autóipari beszállítás a fénytechnikai termékekkel és a tachográfok gyártásával. Egyebek mellett Győrben készülnek a BMW 5-ös sorozatának LED lámpái.

A duális képzés elindításáról szóló rendezvényen Tóvizi Szilveszter ügyvezető elmondta, nagy reményeket fűz a vállalat a fiatalokhoz.

– Elektronikai paneleket gyártunk az autóipar és a háztartáselektronika számára, ehhez magas fokon automatizált berendezéseket használunk. Ezek üzemeltetése nem egyszerű. A most gyakornokként belépő diákoknak ezeket a berendezéseket kell tudnia kezelni. Bízunk benne, hogy később munkatársként tudjuk őket foglalkoztatni.

Tóvizi Szilveszter, a Melecs ügyvezetője köszönti a gyakornokként belépő elektrotechnikai diákokat

Tóvizi Szilveszter egy korábbi interjúban úgy fogalmazott: versenyképes béreket kínálnak, a közelmúltban 12 százalékos bérfejlesztésről állapodtak meg. Mint mondta, ez a legalacsonyabb kereset esetén is legalább 15-20 ezer forintot jelent havonta. Hozzátette, meglátása szerint a jó fizetés önmagában nem ad elég motivációt. Abban hisz, hogy olyan körülményeket kell teremteni, amiért érdemes bejárni dolgozni.

Kiss Gabriella személyügyi vezető szerint a duális képzés elindítása öröm és egyben kihívás.

– Megígérjük a diákok szüleinek, hogy a gyerekek kitanulják a Melecsnél az elektronikai technikus szakmát.

Egy korábbi interjúban a személyügyi vezető beszámolt a vállalat karrierfilozófiájáról.

– Karrierlehetőséget kínálunk, akár operátornak jönnek dolgozni, akár mérnöknek. Több olyan munkatársunk is dolgozik a cégnél, aki operátorként kezdte és most már műszakvezető, illetve nyári munkára érkezett a céghez, majd operátor, termeléstámogató lett, jelenleg pedig karbantartó technikus. Mivel folyamatos fejlődésben van a vállalat, egy ilyen környezetben a mérnök mindig talál kihívást a saját szakterületén. Lehetőség van munkakör-rotációra is, amennyiben egy másik területen szeretné kipróbálni magát. Van átjárás az osztályok közt is, egy mérnöknek például lehetősége van a minőségirányítási területen is dolgozni.

Duális képzés a győri Melecsnél

Hirdetés

Kiemelt Partnereink