Beszállítók Robotokat vásárol, automatizál és legalább negyven mérnököt vesz fel a veszprémi Valeo

Robotokat vásárol, automatizál és legalább negyven mérnököt vesz fel a veszprémi Valeo

autopro.hu/P.M. | 2017.12.13 15:30

Robotokat vásárol, automatizál és legalább negyven mérnököt vesz fel a veszprémi Valeo

A vállalat zöldmezős beruházással tovább bővíti veszprémi gyártó és K+F komplexumát. A több mint 18,5 milliárd forintos fejlesztés kapcsán 220 új munkahely jön létre.

Hirdetés

A Valeo veszprémi üzemében 1998 óta gyárt szenzorokat, elektronikai vezérlőegységeket, kapcsolókat, 2016-ban az árbevételük meghaladta a 147 milliárd forintot. A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. által felhasznált elektronikai és műanyag alkatrészek országon belülről, túlnyomó részt Székesfehérvárról, Tatabányáról és Tiszaújvárosból érkeznek, a partnerei között megtalálható a Citroen, a Peugeot, a Renault és a Seat. A K+F laborral is rendelkező gyártó komplexum – ahol mintegy ötszázan foglalkoznak kutatás-fejlesztéssel – globálisan is a Valeo egyik legmodernebb üzeme.

Fonyódi Levente ügyvezető igazgató felidézte, hogy a cég alig két éve jelentette be eddigi legnagyobb épületberuházását, egy 21 ezer négyzetméteres, multifunkcionális komplexum létesítését, amely az irodai és a szociális funkciók mellett segíti a logisztikai folyamatokat és tréningközpontot is tartalmaz. Az egy éven belül felépülő komplexum ad teret annak a 2020-ig megvalósuló, 59,7 millió eurós beruházáscsomagnak is, amelynek négyötöde a termék- és technológiafejlesztést fedezi, a fennmaradó összeg pedig a kutatásfejlesztési feladatokat és a termelékenység fokozását - tette hozzá.

A cég vezetője bejelentette, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően 220-szal – ezen belül 40 mérnökkel – nő a munkavállalók létszáma, az árbevétel pedig a több mint 113 milliárd forinttal emelkedhet, ezzel a Valeo megerősítheti a régióban elért kiemelkedő szerepét. A vállalat, a 2020 utáni időszakra is gondolva, folytatni kívánja a megkezdett együttműködéseket és a következő projektekben is számít szakemberei tudására - tette hozzá.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével megvalósuló fejlesztés keretében a meglévő épület részbeni átalakítása mellett a fejlesztő labor további 550 négyzetméterrel bővül, valamint egy új 4000 négyzetméteres raktárcsarnokot is megépítenek. A 220 új munkahelyet teremtő beruházás egyértelmű célja, hogy a vevői elvárásoknak megfelelő, magas szinten automatizált, az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelő, kiemelkedően hatékony és biztonságos termelési környezetet alakítsanak ki.

A fejlesztés keretében 30 robotot, köztük 12 együttműködő robot szereznek be, amelyek amellett, hogy kapacitásnövekedést és kiemelkedő hatékonyságot biztosítanak, lehetővé teszik a humán erőforrások átcsoportosítását az esetenként magasabb hozzáadott értéket generáló élőmunka-igényes területekre.

A világ egyik vezető autóipari beszállítója, a mára már cégcsoporttá duzzadó francia Valeo autóipari alkatrészek gyártásával, beszállításával foglalkozik. A cég világszerte 32 országban van jelen, ahol 169 gyáruk, 20 kutatóközpontjuk, 38 fejlesztőközpontjuk és 15 disztribúciós központjuk van és jelenleg mintegy 106 000 embernek biztosítanak munkát.

(Fotó: a Valeo 2017 szeptemberi alapkőletetén készült.)

Kiemelt Partnereink