Beszállítók Rézmentes fékbetétek az új Audi A4-ben

Rézmentes fékbetétek az új Audi A4-ben

autopro.hu | 2015.12.09 09:43

Rézmentes fékbetétek az új Audi A4-ben

A Mercedes-Benz C-osztály után az új Audi A4-be is rézmentes fékbetéteket szerelnek.

Hirdetés

A Federal-Mogul Motorparts bejelentette, hogy az új Audi A4-en eredeti felszerelésként fogják alkalmazni a Ferodo Eco-Friction fékbetéteket. A Mercedes után, amely a legújabb C-osztályán már eredeti felszerelésként alkalmazza ezeket, az Audi a következő olyan jelentős gépjárműgyártó, amely igénybe kívánja venni a környezetbarát technológiát.


A Ferodo az eredeti felszerelésként jóváhagyott, környezetbarát technológián alapuló, alacsony réztartalmú és rézmentes (5 százalék alatti réztartalmú) Eco-Friction fékbetétekből álló termékcsaláddal fog megjelenni az alkatrészpiacon. A választék a jelenlegi premier termékcsalád 90 százalékát fedi le, de ez az arány 2016 elejére 95 százalékra fog emelkedni.

A kisebb réz- és nehézfém-tartalom, valamint a csökkentett fékpor-kibocsátás miatt e termékcsalád nem csupán a környezetet óvja, hanem a legutóbbi tesztek azt is kimutatták, hogy az Eco-Friction fékbetétek sokkal jobb fékhatást biztosítanak a hagyományos rézalkatrészekkel szemben: egy Mk6 Volkswagen Golf gépkocsi esetében például 10 százalékkal csökken a fékút 100 kilométer/órás sebességnél történő fékezéskor.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink