Beszállítók Rangos díjat kapott az Arconic-Köfém Kft.

Rangos díjat kapott az Arconic-Köfém Kft.

MTI | 2019.09.27 10:38

Rangos díjat kapott az Arconic-Köfém Kft.

Az Arconic-Köfém Kft. vehette át a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ját. A díjat 2017 óta ítéli oda a HIPA minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez.

Hirdetés

A Chain Bridge Budapest Award elismerést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Merrick Murphy-nek, az Arconic Keréktermékek és Szállítmányozási Termékek üzletága elnökének a Magyarország New York-i Főkonzulátusa által szervezett eseményen.

A Chain Bridge Budapest Award-ot Merrick Murphy, az Arconic Keréktermékek és Szállítmányozási Termékek üzletágának elnöke és Katus István, az Arconic Magyarország országigazgatója vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől, valamint Ésik Róberttől, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökétől Magyarország New York-i Főkonzulátusán.

Gyártás és szolgáltatás is

Az Arconic-Köfém Kft. Magyarország 4. legnagyobb amerikai befektetője, a legnagyobb külföldi befektetők rangsorában pedig a 25. helyet foglalja el. "Évről évre építettük jelenlétünket és elkötelezettségünket a magyar piacon és a helyi közösségben egyaránt. Ezt bizonyítja az Arconic-Köfém Alcoa® Wheels gyártókapacitásába történő jelentős beruházásunk is, amely működését hamarosan megkezdi." - mondta Merrick Murphy.

A Chain Bridge Budapest Award korábbi kedvezményezettjei az IBM és a Blackrock voltak.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke így kommentálta a zsűri döntését: „Az Arconic nagymértékben javította székesfehérvári keréktermék-gyártó divíziójának hatékonyságát, és egy korszerű gyártóközpontot is létrehozott. A gyártási tevékenységek mellett a cég időközben egy üzleti szolgáltató központot is létesített az országban, amellyel magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremtett. Az Arconic magyarországi jelenléte igazi sikertörténet a vállalat és az ország szempontjából egyaránt.”

Nagy fejlesztés indult

2018 márciusában az Arconic letette új Alcoa® Wheels keréktermék-gyárának alapkövét, amely mintegy 130 millió dolláros (akkori árfolyamon számítva mintegy 35 milliárd forintos) beruházással épül meg Székesfehérváron. A beruházásnak köszönhetően – amely nagyon jó ütemben halad, és az építkezés befejeztével a gyártás meg is kezdődhet – a vállalat idővel akár meg is duplázhatja európai keréktárcsa-gyártási kapacitását, hogy növelje piaci részesedét az európai, latin-amerikai, ausztráliai és ázsiai kulcspiacokon.

Kiemelt Partnereink