Beszállítók Peking továbbra is az Allison váltókat választja a tranzit buszokhoz

Peking továbbra is az Allison váltókat választja a tranzit buszokhoz

autopro.hu | 2015.12.18 14:57

Peking továbbra is az Allison váltókat választja a tranzit buszokhoz

A Pekingi Közösségi Közlekedési Vállalat (The Beijing Public Transportation Group) nemrégiben közel 1500 új, Allison automata sebességváltóval felszerelt buszt vásárolt. A teljes flotta mintegy 15 000 autóbuszt számlál, s a közlekedési rendszer már közel 15 éve az Allison automata váltókat választja beszerzéskor.

Hirdetés


A legfrissebb vezérlést alkalmazva az Allison váltók jobb vezethetőséget és magasabb váltási teljesítményt kínálnak. A működtetési igényeknek és a busz követelményeinek megfelelően pedig az Allison egyénre szabott megoldásokat fejleszt annak érdekében, hogy a gazdaságosság és a teljesítmény legjobb kombinációját érje el.

A hatalmas populáció és az egy főre eső járművek számának nagyon gyors növekedése miatt a pekingi közlekedés példa nélküli kihívások elé néz. Utak tucatjain vannak forgalmi dugók a csúcsforgalmi időszakban, a kipufogógázok magas koncentrációja pedig a légszennyezés fő okává vált. Ezért a tiszta energia és a kipufogógázok csökkentésére irányuló technológiák nagy fontossággal bírnak.

Az Allison Transmission nemrégiben vezette be az üzemanyag-megtakarítást célzó technológiát. Egy sor modern szoftvert alkalmazva - beleértve az 5. generációs vezérlést, az EcoCal, a dinamikus váltás-érzékelés és az üresben stop funkciókat – az Allison az üzemanyag megtakarítást teljesen új szintre emelte.

A Pekingi Közösségi Közlekedési Vállalat technikusai szerint az Allison sebességváltók automatikusan kapcsolnak, ezzel lehetővé teszik, hogy a váltó alacsony sebességtartományban is magasabb fokozatban maradjon, ezáltal optimális fogyasztást érhetnek el. Az „üresben stop” funkció pedig csökkenti, vagy ki is küszöböli a motor terhelését, amíg a jármű áll, tovább csökkentve a fogyasztást. Ezek eredménye pedig az lesz, hogy az Allison váltóval szerelt buszok maximális üzemanyag-hatékonyságot, s ezzel együtt csökkenő kipufogógáz mennyiséget realizálnak.

A szmog az egyik legfontosabb nemzeti téma Kínában. Az energia-megtakarításon és a csökkentett emisszión keresztül az Allison FuelSense alkalmazása pedig segít javítani a főváros levegőjének tisztaságát. Az Allison az általa gyártott termékekkel ugyanis elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás tekintetében azokban a közösségekben, ahol üzletet bonyolít.

Az Allison részére a Pekingi Közösségi Közlekedési vállalat már korábban elismerést adott át azért a kimagasló szolgáltatásért és megbízhatóságért, melynek eredményeképpen a 2008 évi Pekingi Olimpia probléma-mentes buszközlekedése valósulhatott meg. A megbízható, biztonságos, környezetbarát működés eredményeképpen az Allison váltóit több mint 12 000 buszba építették be, mely kulcsfontosságú szereppel bírt az Olimpiai Játékok alatti utazások és a levegő tisztaságának minősége szempontjából is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink