Beszállítók Osztódásra készül az Autoliv

Osztódásra készül az Autoliv

autopro.hu/B.B. | 2017.09.15 06:10

Osztódásra készül az Autoliv

Különválik a biztonsági és az elektronikai divízió, ami egyértelmű jele a svéd beszállító elmúlt években produkált növekedésének.

Hirdetés

Jogi átalakulásra készül, két részre bontja fel magát az Autoliv, jelentette be a svéd beszállító első embere. Az egyik jövőbeni vállalat a passzív biztonsági berendezések (mint a légzsákok és biztonsági övek) gyártásával foglalkozik majd, a másik pedig az elektronikai üzletágban száll majd ringbe, többek között radarok és egyéb, járművezetőket segítő rendszerek terén.

A beszállító vezérigazgatója elmondta, a különválásra az elektronikai üzletág elmúlt évtizedben mutatott növekedése miatt kerül sor. Mivel ez a biztonságtechnikai termékek gyártásával szinte azonos méretűvé nőtte ki magát, ma már két sikeres vállalkozással rendelkezik az Autoliv – tisztázta Jan Carlson. A különválás várhatóan egy évet vesz majd igénybe.

Egyértelmű, hogy az Autoliv – mely a légzsákok és biztonsági övek egyik legnagyobb globális beszállítója – az elmúlt két évben a Takata botrányának köszönhetően szerezhetett további jelentős piaci részesedést. Ennek is nagyban köszönhető, hogy most megindulhat a két terület szétválasztása.

Hogy milyen jó szériában van a sopronkövesdi gyárat is fenntartó beszállító, jól mutatja, hogy 2019-re 12 milliárd dolláros árbevételre számítanak. Az Autoliv pénzügyi terveiről korábban itt írtunk.

Kiemelt Partnereink