Beszállítók Olcsó lézeres LED rendszert fejlesztett a Valeo

Olcsó lézeres LED rendszert fejlesztett a Valeo

autopro.hu/B.B. | 2016.06.07 14:33

Olcsó lézeres LED rendszert fejlesztett a Valeo

A LeddarTech fejlesztőivel közösen még kifinomultabbá tett LiDAR technológia az autonóm vészfékezést, a közlekedési dugóban való haladást és a parkolási asszisztenseket is pontosabbá teszi.

Hirdetés

Tovább színesítheti portfólióját a Valeo: a lézeres távolságérzékelés (LiDAR) a LeddarTech vállalat fejlesztői csapatával közösen végzett továbbfejlesztése a technológia szélesebb körű felhasználását teszi lehetővé.

Az újonnan szabadalmaztatott jelfeldolgozás a kategória legpontosabb érzékelését biztosítja, legyen szó gyalogosról, kerékpárosokról, vagy autókról. Az optimalizált rendszer „látótávolsága” száz méter, ami szintén egyedülálló a szegmensben. Az új fejlesztésű LiDAR a piacon kapható legolcsóbb ilyen érzékelő lesz.

A rendszerrel felszerelt járműveknek nem csak a vezethetősége és a biztonsága javul, de egy lépéssel közelebb kerülnek az intelligens, autonóm közlekedéshez is. Olyan funkciók működése válhat még megbízhatóbbá, mint az automata vészfékezés, vagy a haszongépjárművek esetében a jobbra kanyarodásnál figyelő asszisztens. A technológia a forgalmi dugókban, és az automatizált parkolóházakban is komoly segítséget jelenthet. Az érzékelő természetesen korlátozott fényviszonyok között, éjjel, esőben és ködben is működik.

A Valeo és a LeddarTech vállalatok közti együttműködés, mely a Valeo komoly autóipari tapasztalatára, illetve a LeddarTech optikai és fotonikai érzékelőkkel kapcsolatos szakértelmére támaszkodik, 2014-ben vette kezdetét.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink