Beszállítók Okos autókhoz okos kormányrendszerek

Okos autókhoz okos kormányrendszerek

autopro.hu | 2019.08.05 13:59

Okos autókhoz okos kormányrendszerek

Húsz éve kezdődött Magyarországon a thyssenkrupp sikersztorija az autóiparban. Okos kormányrendszereket fejlesztenek a thyssenkrupp budapesti kompetencia központjában.

Hirdetés

A világ legjobbjai között tartják számon a thyssenkrupp budapesti kompetencia központjának mérnökeit, akik olyan okos kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek megbízhatóbbak és kevesebb energiát igényelnek a hagyományos szervóknál, ugyanakkor tökéletesen kapcsolódnak az önvezető rendszerekhez. Segítségükkel az autók kevesebbet fogyasztanak és olyan biztonsági, kényelmi funkciókat tesznek lehetővé, mint az oldalszél kompenzáció vagy az automatikus parkolás – fogalmazott Dr. Balogh András, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. műszaki igazgatója annak alkalmából, hogy 20 éve, 1999-ben indította útjára a thyssenkrupp magyar mérnökökkel a sikertörténetet.

– Kompetencia központként hivatkoznak a budapesti bázisukra. Miért?
– Budapesti fejlesztési központunk valódi kompetenciaközpontként működik, nem egy máshol működő csapat helyi segéderőiként, hanem a thyssenkrupp stratégiai céljaival összhangban, de magunk határozzuk meg a fejlesztések irányait. A hi-tech alkalmazott kutatási és fejlesztési központban összesen több mint nyolcszáz mérnökünk dolgozik.

– A saját fejlesztésű önvezető autójukkal kacsolatos munka hogyan kapcsolódik a kormányrendszerek fejlesztéséhez?
– Rendszereink hamarosan bekerülnek a sorozatgyártásban készülő önvezető autókba is, így szükségesek a valós körülmények közötti tesztek. Az önvezető autóinkat már megvásárolható modellekből alakítjuk ki: beépítjük elektromos rendszereinket és szenzorok sokaságát, végül mindent mindennel összekötünk. Ezekkel az önvezető rendszerekkel tesztelhetjük saját megoldásainkat.

– Milyenek a kilátások a thyssenkrupp számára az autóiparban Magyarországon?
– Húsz éve háromfős kezdőcsapattal indította útjára a thyssenkrupp ezt a vállalkozást. Ma pedig csaknem kétezer munkatársunk dolgozik az autóiparban, vagyis hatalmas fejlődésen mentünk keresztül, ami tovább is folytatódik. Győrben hat éve szerelünk össze futóműveket Just-in-Sequence rendszerben az Audinak. Tavaly adtuk át jászfényszarui gyárainkat, Debrecenben pedig évente 6,5 millió stabilizátort és rugót, illetve autóipari terméket készítünk a világ legnagyobb és legismertebb autógyárainak. Emellett kis startupoknak is szállítunk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink