Beszállítók Nyíregyházi telephelyét bővíti a német beszállító

Nyíregyházi telephelyét bővíti a német beszállító

MTI | 2019.01.17 16:00

Nyíregyházi telephelyét bővíti a német beszállító

A német autóipari beszállító Eissmann cég 2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára Budapesten.

Hirdetés

Az államtitkár hangsúlyozta, Nyíregyháza és a Kelet-Magyarország régió az országnak az a területe, ahol nagy szükség van hasonló színvonalú beruházásokra, a megtelepedett cégek bővítésére. A magyar kormány 556 millió forinttal támogatta a beruházást.

Norman Willich, az Eissmann-csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a nyíregyházi gyár eddigi tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan bővítik magyarországi telephelyüket, és mostani beruházással további 140 új munkahelyet hoznak létre.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapján közzétett tájékoztatás szerint a prémium autóipari belső elemek gyártásában vezető szerepet betöltő, németországi központú Eissmann Group Automotive árbevétele a legutóbbi pénzügyi évben elérte a 470 millió eurót, a társaság 12 telephelyen összesen mintegy 5000 munkavállalót foglalkoztat.

Az Eissmann nyíregyházi gyártóegysége volt a vállalat első Németországon kívül felépült termelő központja 1997-ben, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azóta is kiemelt helyen szerepel a termelési struktúrában: fröccsöntési, sebességváltó-alkatrész és vezetőoldali légzsák technológiai központként 24 milliárd forintos árbevételt ért el 2017-ben, az üzem több mint 700 főt foglalkoztat.

A most bejelentett fejlesztés eredményeként 7700 négyzetméterrel bővül a gyártási terület, valamint új gépek beszerzése is megvalósul, melyek eredményeként 140 munkahely jön létre a következő években közölte a HIPA.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink