Beszállítók Nem várt véget érhet a Haldex felvásárlása

Nem várt véget érhet a Haldex felvásárlása

autopro.hu/B.B. | 2016.10.06 09:15

Nem várt véget érhet a Haldex felvásárlása

Hiába tűnt úgy, hogy a ZF lehet a befutó a heteken át tartó licitálás során, a németek végül valószínűleg nem szerezhetik meg a svéd beszállítót.

Hirdetés

Mivel nem sikerült elérni a többségi részesedés megszerzését, a ZF visszavonta a svéd fékgyártó Haldexért tett ajánlatát, írja az Automobilwoche. A részvényenként 120 koronát ígérő német vállalat a svéd beszállító befektetőinek döntése szerint mindössze csak a részvények 9,6 százalékát szerezhette volna meg, így a cégvezetés az ajánlat megszüntetéséről döntött. Ahhoz, hogy a ZF nagyobb részesedést szerezhessen a Haldexben, a svédek jelenlegi részvényesei nem járultak hozzá. A ZF most is rendelkezik Haldex-részvényekkel, jelenleg a svéd cég 21 százalékát birtokolják.

A mostani fordulattal újra a Knorr-Bremse kerülhet jobb helyzetbe, hiszen hiába szólt eddig a ZF mellett, hogy rendelkezik a szükséges hatósági dokumentumokkal, a Knorr-Bremse még december ötödikéig fenntartja részvényenként öt svéd koronával többet kínáló ajánlatát.

A Haldex leendő felvásárlása több körös licitálási versenyt hozott, közvetve az érdeklődő felek mindegyike az önvezető technológia illetve az alternatív hajtások felé tehetett volna nagyobb lépést azzal, hogy szélesíti haszongépjárműveknek kínált termékportfólióját.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink