Beszállítók Nem szerepel magyar telephely a Continental leépítési tervében

Nem szerepel magyar telephely a Continental leépítési tervében

autopro.hu/K.Á. | 2019.10.02 13:26

Nem szerepel magyar telephely a Continental leépítési tervében

Több németországi és egyesült államok-beli gyárát kényszerül bezárni a Continental német technológiai vállalatóriás, válaszul az elektromos meghajtású technológia globális térhódítására. Magyarországi telephelyeket nem nevez meg a cég közlése.

Hirdetés

A Continental AG szeptember 25- én jelentette be, hogy versenyképességének megőrzése céljából az elkövetkező tíz év során több üzemét bezárja a világ különböző részein. Az igazgatótanács és a felügyelő bizottság úgy döntött, hogy a következő helyszíneken vizsgálja felül a szükséges szervezeti módosításokat:

  • Babenhausen, Németország. Az Instrumentation & Driver HMI üzleti egység 2025 végéig fokozatosan leáll a tömeggyártással. Az itteni K+F fejlesztési részeget más telephelyekre viszik. Az intézkedés több mint 2200 munkahelyet érint.
  • Roding, Németország. Az 540 embert foglalkoztató gyárban 2024-ben befejeződik a benzin- és dízelmotorok hidraulikus alkatrészeinek (nagynyomású szivattyúk) gyártása és fejlesztése. Ez 320 gyári munkahelyet fog érinteni. A fennmaradó 220 munkahely a tervek szerint hasonló funkcionális területekre kerül áthelyezésre.
  • Limbach-Oberfrohna, Németország. Itt 1230 embert foglalkoztatnak, 2028-ban leáll a benzin- és dízelmotorok hidraulikus alkatrészeinek (befecskendezők) üzletága. Ez várhatóan körülbelül 860 gyári munkahelyet fog érinteni. A fennmaradó 370 munkahely a tervek szerint hasonló funkcionális területekre kerül áthelyezésre.
  • Pisa, Olaszország. Itt mintegy 940 embert foglalkoztatnak, 2023 és 2028 között befejeződik a benzinmotorok hidraulikus alkatrészeinek (befecskendezők) gyártása. Ez várhatóan körülbelül 500 gyári munkahelyet fog érinteni. A fennmaradó 440 munkahely a tervek szerint hasonló funkcionális területekre kerül áthelyezésre.
  • Newport News, Virginia, Egyesült Államok. Itt a közeljövőben kezdődnek a tárgyalások a gyár 2024-ben történő bezárásáról. A benzinmotorok hidraulikus alkatrészeit (befecskendezők) gyártó egységben 740-en dolgoznak.
  • Henderson, Észak-Karolina. Itt 650 alkalmazott gyárt hidraulikus fékrendszereket.
  • Petaling Jaya, Malajzia. 2019 végéig felszámolják a teherautó-gumiabroncsok gyártását. Ebben a gyárban 270 embert foglalkoztatnak.

A fent említetteken kívüli minden további projektet részletesen kidolgoznak, és majd a szervezeti program során hirdetik ki a döntést. Ide tartoznak bizonyos, már kijelölt projektek, amelyek más stratégiai lehetőségekhez kapcsolódnak, mint például az egyes üzleti szegmensek és alszegmensek esetleges értékesítése. Tárgyalási okokból kifolyólag a vállalat jelenleg nem szolgálhat további részletekkel - fogalmaz a Continental közleménye.

A Continental hazai vállalatai pozitív várakozással tekintenek az üzleti körülményekre

A Magyarországon hét gyárral, kereskedelmi és logisztikai központtal és a tavaly megnyitott mesterséges intelligencia fejlesztő központtal jelen lévő Continental cégcsoport országkoordinátora, Nagy Mihály így kommentálta a Continental bejelentését: „Az általános iparági és gazdasági helyzet mellett, illetve a 2019. szeptember 25- én a Continental AG által bejelentett nemzetközi átalakítási program ismeretében is előre mutató várakozásaink vannak a hazai vállalataink vonatkozásában. Bízunk abban, hogy versenyképességünk, a hazai menedzsment felkészültsége és hazai telephelyeink erőfeszítéseinek következményeképpen érkezhetnek új beruházások és transzfer projektek Magyarországra.”

A német technológiai vállalat átalakulását jelzi az a tegnapi bejelentés is, hogy a meghajtási (Powertrain) üzletág nevet váltva önállóan folytatja tevékenységét.

Kiemelt Partnereink