Beszállítók Nagyot gurított a Hankook

Nagyot gurított a Hankook

MTI | 2016.08.22 16:20

Nagyot gurított a Hankook

42 százalékkal nőtt a koreai központú, magyarországi gyárral is rendelkező gumiabroncsgyártó vállalat üzemi nyeresége a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Hirdetés

A növekedéshez elsősorban az ultra-nagyteljesítményű abroncsok európai és észak-amerikai értékesítésének bővülése, valamint a Koreán kívüli első gyári felszerelési üzletág járult hozzá. Az üzemi nyereség így 236,2 millió eurót tett ki az egy évvel korábbi 183,1 millió euró után. Az előző negyedévhez képest 6,2 százalékkal nőtt a távol-keleti cég üzemi nyeresége.

A Hankook Tire világszintű árbevétele 1,315 milliárd euró lett a második negyedévben, ami enyhén elmaradt az egy évvel korábbi 1,334 milliárd eurótól, azonban mintegy 7 százalékkal meghaladta az első negyedévi 1,228 milliárd eurót.

Az összes értékesítés 37,7 százalékát kitevő ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok eladásai jelentősen nőttek, ami 2,6 százalékkal növelte a forgalmat a második negyedévben.

A cég tájékoztatása szerint a Hankook több első gyári felszerelési szerződést is kötött prémium autógyárakkal olyan csúcsmodellekhez, mint például az új BMW 7-es sorozat és a Porsche Macan.

A Hankook magyarországi gyára 2007-ben kezdte meg működését, a cég több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat, és évente 19 millió abroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára a Dunaújváros melletti Rácalmáson.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink