Beszállítók Nagyon jól halad a Delphi önjáró taxis tesztje

Nagyon jól halad a Delphi önjáró taxis tesztje

autopro.hu/B.B. | 2016.10.04 06:30

Nagyon jól halad a Delphi önjáró taxis tesztje

A beszállító azt tervezi, Szingapúr után más városokban is elindítja a tapasztalatszerzési szolgáltatást.

Hirdetés

Az utóbbi időszakban egyre több vállalat nevezte meg Szingapúrt fejlesztéseinek tesztelési helyszíneként, így már-már úgy tűnhetett, az ázsiai városállam lehet az okosodó közlekedés egyik földrajzi központja. Az ott tesztelők közé korábban a Delphi is csatlakozott, ám a beszállító most tudatta, más városokat is vizsgálnak, ahol hasonló projektet lehetne kezdeni.

Az autonews.com szerint a taxiköntösbe bújtatott technológiát továbbra is nagyvárosi környezetben legideálisabb vizsgálni, hiszen az itteni a sűrű forgalom az önvezetésnek, a sok lakos pedig a szolgáltatás iránti keresletnek (és összességében az egész projekt reklámozásának) nyújt jó alapot.

Kevin Clark, a Delphi vezérigazgatója elmondta, még idén megszülethet akár két további partnerség is, a lehetséges helyszínek között van például Amszterdam, London és Sanghaj is.

A Delphi szingapúri, kamerákkal, radarokkal és lidarral felszerelt autói előre meghatározott útvonalakon nyújtanak személyszállítási szolgáltatást, melyet okostelefonos alkalmazással lehet nyomon követni.

Kiemelt Partnereink