Beszállítók Mindent beleadott, vadiúj fékrendszert készített a Continental

Mindent beleadott, vadiúj fékrendszert készített a Continental

autopro.hu/B.B. | 2017.08.16 12:31

Mindent beleadott, vadiúj fékrendszert készített a Continental

Más technológia hajtja, más is fékezi: a beszállító máris elkészült az elektromos autókhoz való fékrendszerrel. Fókuszban az energiahatékonyság és a súlycsökkentés.

Hirdetés

Az elektromos mobilitásnak új megoldásokra van szüksége a féktechnológiák terén is – ezen gondolkodás jegyében mutatott be új, elektromos autókhoz való fékrendszert a Continental. A cég közleménye szerint minden tudásra szükség volt, hogy az e-járművek számára is folyamatos és hosszú távon is megbízható fékforrást szolgáltassanak.

A New Wheel Conceptnek nevezett megoldás lényege, hogy a féktárcsák a felni belső ívén fejtik ki hatásukat, vagyis a mostani fékektől eltérően nem a kerékagyat fékezik.

Mivel az elektromos autók az energiavisszanyerést felhasználva is képesek jelentős mértékben (kvázi motorfékezve) lassulni, a fékeknél nem szükséges állandó súrlódás fenntartása. A New Wheel Concept javarészt alumíniumból készül, így a korróziómentes fékrendszer az idő múlásával is egyenletesen magas hatékonysággal képes működni.

Ennek másik előnye, hogy még tovább csökkenthető a kerék és a fékrendszer súlya is, ami az elektromos járműveknél szintén központi, a hatótávolsághoz kapcsolódó kérdés.

Esetleg ha még nem lenne elég a pozitívumokból: az újfajta megközelítés nem csak a károsanyag-kibocsátást és a fogyasztást csökkenti, hanem ezen keresztül alacsonyabb költségeket is biztosít a jármű használójának.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink