Beszállítók Még tovább megy telematikában a Knorr-Bremse

Még tovább megy telematikában a Knorr-Bremse

autopro.hu/B.B. | 2017.05.10 06:27

Még tovább megy telematikában a Knorr-Bremse

A most bemutatott, márkától függetlenül, utólagosan telepíthető modulokkal a vontatók és buszok biztonsága és hatékonysága egyaránt növelhető. Mutatjuk, mit tud a ProFleet Connect.

Hirdetés

A haszonjárművek típusától és életkorától függetlenül felhasználható intelligens flottamenedzsment-szolgáltatást mutatott be a Knorr-Bremse egy müncheni logisztikai rendezvényen. A fék- és egyéb haszongépjármű-rendszerek gyártójának TruckServices ProFleet Connect nevű fejlesztése – melyet a Microlise vállalattal közösen készített – a haszongépjárművek kihasználtságának tervezésében, a közlekedésbiztonság illetve minőségbiztosítás további javításában, sőt akár az alkalmazottak továbbképzésében is segítséget nyújthat az ügyfeleknek.

A szolgáltatás központi funkciója a haszongépjárművek telematikai adatait teszi még nagyobb értékké azzal, hogy még több és pontosabb adatot közvetít a sofőr és a diszpécser között. A sofőrök továbbfejlesztésében a DriveTab segíthet, amely vizuális és akusztikus tippekkel terel a biztonságosabb és fogyasztásbarát közlekedés felé.

A ProFleet Connect telematikai rendszer hét modulból áll. Az alapcsomag – melyre a többi hat rész is épül – az ideális, naprakész útvonatalternatívákról ad tájékoztatást. A kínálatban többek között megtalálható a SafetyPlus, mely a szokatlan vezetési eseményekről szolgáltat valós időben információt. Az esemény előtti harminc másodperc információinak elmentésével az ilyen történések okai is egyszerűbben felderíthetővé válnak. A MonitorPlus a guminyomástól kezdve az ajtók nyitás-zárásán keresztül a hűtött raktér hőmérsékletéig rengeteg paramétert dokumentál.

A Knorr-Bremse fejlesztésével előállítható még több adat a járműflották széleskörű ellenőrzését valamint a szállítási dokumentumok kiállításának magasabb fokú automatizálását is egyszerűbbé teszi. A vevők számára ez persze elsősorban a költségek csökkenésében mutatkozik meg, ami a jövőben még látványosabb lehet, hiszen a gyártó a szolgáltatás fogyasztói igények szerinti bővítését és finomhangolását ígéri.

Kiemelt Partnereink