Beszállítók Még a svájciak is akkuban utaznak

Még a svájciak is akkuban utaznak

autopro.hu/S.B. | 2019.02.05 09:32

Még a svájciak is akkuban utaznak

Németországban képzeli el következő befektetését a svájci Blackstone Resources akkumulátorgyártó vállalat, amely a beruházáshoz számít a német illetve az uniós támogatásokra is. A tervek szerint 100 millió akkumulátor-cellát gyártanának, amely 25-100 ezer elektromos autónak biztosítana energiaforrást.

Hirdetés

– A Blackstone jelenleg a termelés megfelelő helyét keresi, de a cél az, hogy a következő generációs akkumulátorokat lehetőleg a német autógyártókhoz közel gyártsuk – nyilatkozta a vállalat szóvivője. Eisenach az egyik lehetséges célpont, mintegy 50 kilométerre Erfurttól, az Opel és az akkumulátorcella gyártó CATL telephelyétől. A Blackstone-nak egy másik lehetősége, hogy az Alsó-Szászországban, Braunschweigben, a Volkswagen üzemének közelében kezdje meg tevékenységét. A svájciak lépése érthető, a német gazdasági miniszter, Peter Altmaier nemrég kijelentette, az ország 30 százalékos világpiaci részesedést céloz meg a globális akkumulátorcella-gyártásban.

A Blackstone Resources alaptevékenysége akkumulátorok gyártása és nemes- illetve ritkaföldfém-bányászat. A céget 1995-ben alapították Zug kantonban. A vállalat 2018 júliusában jegyeztette be magát a svájci tőzsdén.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink