Beszállítók Másfél milliárd forintért vásárolt új gépeket a kiskunfélegyházi fröccsöntő

Másfél milliárd forintért vásárolt új gépeket a kiskunfélegyházi fröccsöntő

MTI | 2017.03.09 12:00

Másfél milliárd forintért vásárolt új gépeket a kiskunfélegyházi fröccsöntő

A műanyag-feldolgozással, fémmegmunkálással és szerszámgyártással foglalkozó vállalat 1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében.

Hirdetés

A Kunplast-Karsai Zrt. hosszú évek óta stabilan működik. A gyár 220 munkatársat foglalkoztatva Kiskunfélegyháza legnagyobb munkáltatójának számít.

Karsai Béla, a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója szerint a beruházás, a gyár jól képzett munkatársai, valamint a cég partnereinek bizalma együttesen teszi lehetővé a magyar tulajdonban lévő Kunplast-Karsai Zrt. további fejlődését.

A cég 692 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, az erről szóló okiratot március 9-én adta át Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára. A fotón balról jobbra: Karsai Béla, Lepsényi István és Alter Róbertné

Alter Róbertné, a Kunplast-Karsai Zrt. vezérigazgatója elmondta: a beruházás eredményeként egy, a kor követelményeinek megfelelő üzemcsarnokot építenek, melyben új, robotizált fröccsöntőgépeket helyeznek üzembe, és korszerűsíthetik szerszámüzemüket is. A fejlesztés révén további 20 munkatárssal bővül a vállalat dolgozóinak száma.

A vállalat nettó árbevétele 2016-ban 2,829 milliárd forint, míg az előző üzleti évben 2,594 milliárd forint volt. Az árbevétel nagyobb része belföldi értékesítésből származik. A vállalat adózott eredménye 2015-ben 210 millió forint volt, míg 2016-ban az adózás előtti eredménye 347 millió forint.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink