Beszállítók Marosvári Márta: egyedi tűpárnás befogórendszert mutatunk be

Marosvári Márta: egyedi tűpárnás befogórendszert mutatunk be

autopro.hu | 2014.11.06 15:02

Marosvári Márta: egyedi tűpárnás befogórendszert mutatunk be

Az Automotive Hungary szakkiállításon a Mobil Leaserwelding Kft. ügyvezető igazgatója válaszolt kérdéseinkre.

Hirdetés

– Mivel foglalkozik a cégük?
– Elsősorban lézerhegesztéssel, ezen belül a mobilitás tesz egyedivé minket. Az autóalkatrész-gyártóknak nyújtunk főként segítséget: ha a szerszámaik sérülnek, repednek, akkor nem állhat le a gyártás. Mi helyszíni lézerhegesztéssel meg tudjuk javítani a szerszámaikat. Előfordul, hogy a kész terméken van lunker, zárvány, kitörés vagy sérülés, ilyenkor is tudunk segíteni. A lézerhegesztés a legfinomabb varratot biztosítja, nem melegíti fel a varratot, ezért nincs deformálódás, könnyű a visszamunkálás is.

Marosvári Márta három éve dolgozik ezen a területen, azóta ügyvezető igazgatója a Mobil Leaserwelding Kft.-nek

– Mekkora készülékkel dolgoznak?
– 360 kilós, de kerekeken gurul. Mivel mobil eszköz, ezért nincs asztalterhelési határ, mint a normál asztali lézerhegesztő gépeknél. 40-50 tonnás szerszámokhoz is oda tudunk állni, sok esetben még a hibás betétet sem kell levenniük. Ezzel a módszerrel rengeteg időt és energiát takaríthatnak meg a gyártók. Saját telephelyünk is van, a kisebb dolgokat be lehet hozni, rugalmasak vagyunk. Sokan meg is várják, amíg végzünk, a szerződött partnereinket előre szoktuk venni a sorban.

– Megrendeléseik mekkora részét teszi ki az autóipar?
– Megközelítőleg 60 százalékot. Öntőszerszámokat, műanyag fröccsöntő-szerszámokat és számos egyéb szerszámot is javítottunk már. Minden munkát egyedi, alapvetően nem lehet tipizálni a feladatainkat.

– Mit hoztak a kiállításra?
– Olyan alkatrészeket, amelyek hegesztésével foglalkozunk. A legkisebbtől a legnagyobbig szinte bármit meg tudunk hegeszteni. Bemutatjuk az érdeklődőknek, hogy a lézerhegesztés mellett szerszámgyártással, tervezéssel és polírozással is foglalkozunk. Megmutatjuk az új, világszabadalom alapján működő Matrix egyedi tűpárnás befogórendszert. Ilyen nincs még Magyarországon, ezzel formától és mértettől függetlenül bármilyen tárgyat, terméket, fémalkatrész be tudunk fogni. Az a nagy előnye, hogy sok egyedi befogórendszert vált ki. Gyors, flexibilis, könnyen használható a komplex alkatrészekhez.

A cég standja az Automotive Hungary helyszínén

– Hogyan működik ez a befogórendszer?
– Egyedülálló ötlet, hogy maga a munkadarab formálja a befogót, csakúgy, mint egy tűpárna, ami felveszi a kívánt formát. Kötődésben az adapterekkel, szögben meghajló csatlakozókkal, tölcsér és prizma tartókkal a tű modul optimálisan kihasználható minden forma felvételére. A munkadarabot tökéletesen tartja és fogja a szükséges pozícióban. Precíz tartást biztosít a legbonyolultabb darabokhoz, nagyon gyors megoldás a körvonalas formájú munkadarabokhoz is. További előnye, hogy nem kell raktáron tartani különböző méretű és teherbírású egyedi, máshoz nem használható befogókat. Számításaink szerint a használatával akár 80 százalékos költségcsökkentés is elérhető, sokoldalú felhasználhatóságát növeli, hogy bővíthető is.

Kiemelt Partnereink