Már most hét magyar beszállítóval tárgyal a Samsung

Szerző: MTI | 2016.08.31. 14:30

A tegnap hivatalosan is bejelentett elektromos autók számára akkumulátorokat készítő gyár a hazai beszállítói kört is pozitívan érintheti.

A Samsung legújabb beruházása Gödön a magyar beszállítók számára is kedvező lehet, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 117 vállalatot azonosított be és ajánlott a befektetőknek, ebből 11 kapott magas besorolást, így jó eséllyel a gödi gyár beszállítója lehet. Hét vállalattal már folynak az egyeztetések - mondta a szervezet elnöke.

Ésik Róbert kifejtette: a befektetési ügynökség minősített beszállítói adatbázisából kiválasztja azon cégeket, amelyek megbízható minőségben, nagy mennyiségben képesek a komplexebb termékek - így például az elektromos autók akkumulátorainak - gyártásához szükséges egyéb termékeket előállítani. A HIPA dolga összehozni ilyenkor a keresletet és a kínálatot.

Az elnök szerint további munkahely-teremtési lehetőség, hogy egy komplex gyár Magyarországra érkezésekor, lesz három-négy nemzetközi beszállítója, amelyek a gyárral együtt az országba jönnek, ezért a HIPA igyekszik számukra is a megfelelő konstrukciókat kidolgozni.