Beszállítók Már kínai gyártók is kerülgetik a Magnát

Már kínai gyártók is kerülgetik a Magnát

autopro.hu/B.B. | 2018.04.17 10:40

Már kínai gyártók is kerülgetik a Magnát

Igencsak jól megy a kanadai beszállítóóriás osztrák leányának, hiszen nem elég, hogy egyre több modell gyártását bízzák rá neves gyártók, immár a feltörekvő kínai BAIC is elektromos autó-architektúra tervezésével kereste fel.

Hirdetés

Az innovatív és költséghatékony működésének elismerésképp is felfogható, hogy újabb partner, ezúttal a kínai állami hátszelű BAIC Motor választotta partneréül a szomszédos Ausztriában lévő Magna Steyrt. Az elektromos hajtás terén széleskörű megoldásokat kínáló Magna új generációs, intelligens e-járműarchitektúrát dolgoz majd ki a kínai gyártó számára.

Bár a BAIC fő modelljei belsőégésű motorral szereltek, 2017-ben 25 ezer eladott példánnyal mégis Kína egyik legnagyobb elektromos autókat gyártó vállalata lett. A BAIC a kínai piacon együttműködik a Hyundai-jal és a Daimlerrel is.

Közel sem a mostani egyetlen jövőbeli kínai szál a Magna környékén, hiszen az autonews.com szerint a kanadai autóipari óriás nagyjából ötven kínai üzem nyitásán gondolkodik, amelyekben többek között járműbelterek összetevőit, karosszériákat, üléseket és hajtáslánc-elemeket is készíthet majd.

Nemrég írtunk róla, hogy a szerződéses bérgyártó Magna üzletét az európai és japán gyártók is alaposan pörgetik, hiszen a BMW és a Toyota egy-egy leendő sportos modelljét is gyárthatja majd.

Kiemelt Partnereink