Beszállítók Magyarországon is bővít a Federal-Mogul

Magyarországon is bővít a Federal-Mogul

autopro.hu | 2015.10.19 09:49

Magyarországon is bővít a Federal-Mogul

A GM új generációs, 1,0 és 1,5 liter közötti hengerűrtartalmú, három- és négyhengeres motorjaihoz a Federal Mogul microtorq forgattyús tömítéseit használják.

Hirdetés

A Federal-Mogul Powertrain hangsúlyozta, hogy a microtorq tömítések 2010-ben történt piaci bevezetése óta összesen már több mint 14 motorplatformba építették be a terméküket – írta a német automobil-produktion.de szaklap. A fejlesztési koncepció lényege, hogy a hagyományos technológiákkal szemben akár 80 százalékkal csökkentik a súrlódást, és ezáltal kilométerenként akár 1,5 grammal is tudják csökkenteni a járművek szén-dioxid-kibocsátását. A szakértők szerint ezt a kettős csuklópánttal tudták elérni. A microtorq ezzel jobban bírja azokat a nyomáskörülményeket, melyekre a modern benzinmotoroknál szükség van.

2010-es bevezetése óta több mint 14 motorplatform használta a microtorq tömítéseket. Ezt alkalmazzák majd a General Motors új Ecotec motorgenerációjánál is

– Láttuk, ahogy egyre nagyobb az érdeklődés a microtorq technológia irányt a személygépkocsikba motorokat gyártók részéről – mondta Jan Maiden, a Federal-Mogul Powertrain alelnöke. – Ha nagyobb mértékben tudjuk integrálni a microtorqot, akkor növelhetjük az erőforrások robusztusságát és egyben csökkenteni is lehet a motorok összeszerelési költségeit. Emellett már teszteljük a technológia használatát a kishaszon-járművekbe készülő motoroknál is – tette hozzá Jan Maiden.

A vállalat a gyártási telephelyek bővítését tervezi Mexikóban, Kínában és hazánkban, Magyarországon is (Kunszigeten van a vállalat gyára) a világon egyre jobban növekvő kereslet miatt. A microtorq tömítések jelenlegi éves kétmillió darabos gyártása a következő öt évben várhatóan a tízmilliót is meg fogja haladni. A termék egyébként az egyik nyertese volt a 2015-ös Automotive News PACE-díjnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink