Beszállítók Leépít a Goodyear, 900 munkahely veszik el

Leépít a Goodyear, 900 munkahely veszik el

autopro.hu/B.B. | 2016.10.26 11:30

Leépít a Goodyear, 900 munkahely veszik el

Bezárja a németországi philippsburgi üzemét a gumiabroncsgyártó, a több száz fős elbocsátást követően csak egy logisztikai telephely marad meg.

Hirdetés

Derült égből villámcsapásként érkezett a Goodyear bejelentése. Hétfő délután adták hírül, hogy bezárják a Hessen-tartománybeli Philippsburgban lévő gyárat. A leépítéssel kapcsolatos részletekről jelenleg is tárgyalnak a munkavállalókkal, egyelőre az tűnik biztosnak, hogy az üzemmel szomszédos logisztikai központ megmenekül. A gyár 2017 év végén zár be végleg, ám az első munkavállalókat már év elején elbocsátják.

Philippsburgban a beszállító személykocsik, SUV-ok és kisteherszállítók számára készített téli és nyári gumikat. A gyárbezárással egybekötött szerkezetátalakítástól a cég a következő két évben ötvenmilliós megtakarítást vár, írja az Automobilwoche. A lépésre azért van szükség, mivel a gumiabroncsok szegmense lassú növekedést, esetenként enyhe csökkenést mutat, egy németországi gyár pedig az olcsóbb munkaerővel rendelkező országokból származó abroncsokkal nem tud versenyezni.

A szakszervezetek és a 13 ezer lakosú német kisváros természetesen mindent megtesznek a gyár bezárásának elkerüléséért, hiszen a Goodyear a település legnagyobb munkaadója.

A Goodyear 1968 óta termel, a világszerte 68 ezer főt foglalkoztató cég évente ötmilliónál is több gumiabroncsot készít. Az amerikai cég a philippsburgi üzemen kívül még öt másik német városban rendelkezik telephellyel, ahol összesen 7600 főnek ad munkát. A vállalat közlése szerint nem tervezik további európai üzemek bezárását.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink