Beszállítók Leányvállalat alapításával ugrana versenytársai elé a ZF

Leányvállalat alapításával ugrana versenytársai elé a ZF

autopro.hu/B.B. | 2016.10.20 10:00

Leányvállalat alapításával ugrana versenytársai elé a ZF

A Zukunft Ventures GmbH az ígéretes startupokat venné célba: a közös együttműködéssel mindenki jól járhat.

Hirdetés

A fiatal, feltörekvő kisvállalkozások felé nyitva alapított új leányvállalatot a ZF: a Zukunft Ventures GmbH az ígéretes, innovatív cégek számára befektetési tőkét biztosít. Természetesen nem csak anyagi segítségnyújtásról van szó, a felek technológiai oldalon is együttműködnének.

A startupok a beszállító pénzügyi segítségével hamar stabil alapokat szerezhetnek, a szaktudás megosztásával felgyorsíthatják fejlesztési folyamataikat, a kooperáció másik oldalán pedig a ZF folyamatosan értesül a kisebb ipari szereplők legújabb ötleteiről és megoldásairól, különleges versenyelőnyre téve ezzel szert a versenytársakhoz képest.

A ZF első embere, Stefan Sommer szerint a Zukunft Ventures legfontosabb két jellemzője a rugalmasság és a gyorsaság. Az új ZF-leány gazdálkodásában a startupokkal való kiegyensúlyozott együttműködés érdekében nincs megszabott költségvetés, ahogy a leendő kisvállalkozások kiválasztásakor nincs technológiai vagy földrajzi megkötés sem.

A ZF korábban is rendszeresen fektetett be technológiai vállalatokba, legutóbb például negyven százalékos részesedést szerzett a LIDAR-technológiával foglalkozó hamburgi Ibeoban, valamint a doubleSlash nevű hálózatépítő szoftvercégben. Az ilyen és ehhez hasonló együttműködéseket mostantól a Zukunft Ventures koordinálja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink