Beszállítók Laposabb évet vár a Kuka

Laposabb évet vár a Kuka

autopro.hu | 2016.03.30 11:22

Laposabb évet vár a Kuka

A kereslet lassabb növekedésével és kisebb árréssel számol 2016-ra robotspecialista a tavalyi évhez képest. Kínában teljesen máshogy látja a cég a piaci lehetőségeket, mint más vállalatok.

Hirdetés

A 2015-ös pénzügyi adatok erősödése után visszafogja idei várakozásait a Kuka. A tavalyi adózás előtti eredmény a felvásárlásokat leszámítva 6,6 százalékkal nőtt, a beszállító várakozása szerint ugyanez az adat idén 5,5 százalékosra mérséklődik.

A Kuka Észak-Amerikában és Ázsiában kissé csökkenő, de stabil keresletre számít, utóbbi esetében Kína kivételt képez: bár sok más vállalat negatívan ítéli meg a kínai piacon való növekedést lehetőségeit, a Kuka szerint épp az ottani piac lehet a 2016-os év egyik motorja. A kínaiak is látnak fantáziát a robotiparban, ezt bizonyítja, hogy februárban a Midea-csoport 10,2 százalékos részesedést szerzett a robotgyártó vállalatban, amivel a második legnagyobb részvényese lett.

A szektorok szerint a Kuka a repülőgép- illetve az elektronikai iparban működő, valamint a fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok keresletének bővülésével számol, mivel az Automobilwoche szerint a szektor ezen ágaiban még nem olyan jelentős a robotokra alapuló gyártás.

Kiemelt Partnereink