Beszállítók Közösen kutatja az önvezetést a Conti és az EasyMile

Közösen kutatja az önvezetést a Conti és az EasyMile

autopro.hu/Sz.K. | 2019.01.04 08:26

Közösen kutatja az önvezetést a Conti és az EasyMile

A Continental és az EasyMile új közös kutatás-fejlesztési csoportja sofőr nélküli mobilitáson dolgozik szingapúri központjukban. A csoport gépi tanulással foglalkozik, hogy felkészítse az önvezető autók technológiáját a biztonságos alkalmazásra Szingapúr városában.

Hirdetés

Szingapúr a világ egyik leginnovatívabb városállama és Ázsia egyik legerősebb gazdasága, egyben jó táptalaja az autonóm mobilitás kutatásának. Hogy ezen a területen tovább tudjon fejlődni, a szingapúri városvezetés intenzív párbeszédbe kezdett a vezető technológiai vállalatokkal, hogy a sofőr nélküli megoldások minél hamarabb utcára kerüljenek. A két kutatócsoport egyesítésével az EasyMile és a Continental 2017-ben kezdett közös munkáját folytatja.

– Szingapúri központunk az egyik legnagyobb ázsiai kutatás-fejlesztési részlegünk. Elhelyezkedése stratégiai jelentőségű, mivel Szingapúr az ázsiai négy tigris egyike, és fontos pénzügyi-kereskedelmi központ - mondta Ralph Lauxmann, a Continental önvezetőkkel foglalkozó részlegének vezetője. – Közös önvezető K+F csapatunkkal újabb fontos teületre terjesztettük ki automatizációs projektünket. Az EasyMile-lal büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk Szingapúr Okos Városának kialakításában. Megtiszteltetés autonómiával foglalkozó részlegünk számára, hogy részt vehetünk ebben a jövőbe vezető kalandban. Az eredmények útmutatásként is szolgálhatnak majd a világ más régióinak sofőrnélküli rendszereinek kialakításaiban – fogalmazott a részlegvezető.

– Az elmúlt négy évben az EasyMile vezető szerepet töltött be a megbízható és biztonságos autonóm rendszerek kifejlesztésében – magyarázta Gilbert Gagnaire, a technológiai cég vezérigazgatója. – Közös kutatócsoportunk fontos lépés az új technológia fejlesztési folyamatainak felgyorsítására, és annak érdekében, hogy Szingapúr autonóm ökoszisztémáját dinamikusabbá tegyünk, és hogy itt tovább tudjuk tesztelni termékeinket.

Szingapúr vezetése természetesen üdvözölte a két vállalat döntését, annál is inkább, mert a városállam közúti közlekedése túlterheltségi kihívásokkal küszködik. A Continental több mint 1300 embert foglalkoztat a szingaúpúri fejlesztőközpontban.

Kiemelt Partnereink