Beszállítók Közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz a Bosch hatvani logisztikai központja

Közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz a Bosch hatvani logisztikai központja

autopro.hu/W.A. | 2017.01.26 14:31

Közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz a Bosch hatvani logisztikai központja

A jelenlegi és a jövőbeni vásárlói igények kielégítése, valamint a közép-kelet-európai régió folyamatos növekedése miatt a Bosch új, korszerű logisztikai központot hoz létre Hatvanban.

Hirdetés

A társaság 62 ezer négyzetmétert bérel majd abból az új komplexumból, amelynek beruházója az ipari ingatlanfejlesztő NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. leányvállalata lesz. A Bosch új logisztikai központja 2018-ban nyitja meg kapuit, és ezzel 250 új munkahelyet teremt a régióban.

Az autóiparnak is beszállító vállalatcsoport több mint 800 helyszínt magában foglaló logisztikai hálózatán belül az új hatvani logisztikai központ egy, a Bosch globális raktározási stratégiáját tükröző közép-kelet-európai stratégiai csomópont lesz. A cégcsoport gyárait és különböző divízióit kiszolgáló központi logisztikai részleg üzemelteti majd a csomópontot. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. A központ egy fedél alá vonja össze a szállítási, raktározási és operatív tevékenységeket.

A potenciális szinergiák kihasználása érdekében a logisztikai központ raktározási, szolgáltatói és kiszállítási feladatokat lát majd el, valamint különböző regionális tevékenységeket fog egymáshoz kapcsolni. A hosszú távú és jövőorientált projekt célja, hogy integrálja és harmonizálja a régióban folyó logisztikai tevékenységeket, és sokkal magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson- áll a társaság közleményében.

A projekt elindításában komoly szerepe van a Bosch Ipar 4.0 iránti elkötelezettségének. Az új logisztikai központ a széles körben bevezetett és összekötött Ipar 4.0 berendezések, alkalmazások és folyamatok egyesítését fogja végezni.

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője szerint a Bosch ismét élen jár: „Ezzel a projekttel indulnak el az Ipar 4.0 fejlődést képviselő technológiái, ami magas szintű hatékonyságot és nagyon komoly mértékű átláthatóságot eredményez. Ezek a felelős vállalatirányítás 21. századi alapértékei”- mondta.

Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója a vállalat által az évek során végzett gazdaságélénkítő fejlesztések hatásaira helyezte a hangsúlyt: „Hatvan ma már az ország vezető ipari központja, és büszkék vagyunk a Bosch ebben betöltött páratlan és kiemelkedő szerepére.”

Hirdetés

Kiemelt Partnereink