Beszállítók Közel 3 milliárdos beruházás a Jász-Plasztiknál

Közel 3 milliárdos beruházás a Jász-Plasztiknál

MTI | 2017.01.25 10:44

Közel 3 milliárdos beruházás a Jász-Plasztiknál

A jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. 2 milliárd 850 millió forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztéséhez 1 milliárd 420 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kap. A 27 éve alakult műanyagfeldolgozó cég évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor-hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog.

Hirdetés

A jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. 2 milliárd 850 millió összértékű kapacitásbővítő fejlesztését segíti 1 milliárd 420 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében - közölte a nemzetgazdasági miniszter a támogatásról szóló okirat ünnepélyes átadásán Jászberényben.

Az NGM kezdeményezésére 2015-ben döntött úgy a kormány, hogy támogatja azokat az ipari nagyvállalatokat is, amelyek fejlesztik technológiájukat, bővítik kapcitásaikat, új munkahelyeket teremtenek, ugyanakkor az uniós forrásokból nem részesülnek.

Tavaly összesen 35 hazai nagyvállalat több mint 24 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült ebből a forrásból. A támogatás révén a vállalatok összesen több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg és 1147 új munkahelyet hoznak létre Magyarországon - jegyezte meg Varga Mihály.

Tóth Zoltán, a Jász-Plasztik Kft. gyárigazgatója elmondta: a 27 éve alakult Jász-Plasztik Kft. évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor-hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog. A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 107,7 milliárd forintot, 2014-ben 108,2 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye a 2014. évi 7,2 milliárdról 5,1 milliárd forintra csökkent 2015-ben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink