Beszállítók Knorr-Bremse: újra feldolgozott szakértelem a biztonságkritikus komponensekben

Knorr-Bremse: újra feldolgozott szakértelem a biztonságkritikus komponensekben

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.30 11:02

Knorr-Bremse: újra feldolgozott szakértelem a biztonságkritikus komponensekben

A 2017-es ReMaTec-en, a világ elsőszámú újrafeldolgozási eseményén, Amszterdamban, a Knorr-Bremse TruckServices EconX termékeinek profizmusát emelte ki, és bemutatta legfrissebb újítását is.

Hirdetés

A Knorr-Bremse TruckServices kiáll az eredeti, újra feldolgozott járműalkatrészekért: eredetiek, gazdaságosak és fenntarthatóak. A biztonságilag kritikus termékek, mint például a féknyereg a kamionok, teherautók és buszok számára is a portfólió részei. Az idősebb járművek tulajdonosai így különösen a haszonra fókuszálhatnak, mert EconX-szel a termékek élettartalma megfelel a jármű értékelt korának. A fő összetevők a használt termékekből származnak, ezeket újra feldolgozzák, újrahasznosítják, így kevésbé költséges a gyártásuk, és segítik optimalizálni a jármű tulajdonlásának költségeit.

Wolfgang Krinner, a Knorr-Bremse kereskedelmi járműrendszereinek elnökségi tagja elmondta: „Eredeti felszerelések gyártójaként és beszállítójaként járatosak vagyunk a precíz technológiai követelményekben a termék minden egyes részénél. Ezen kívül koncentráltuk újrafeldolgozó tevékenységeinket és szakértelmünket a csehországi Liberec-ben, csúcstechnológiát ruháztunk be. Így biztosak lehetünk benne, hogy megvédjük a Knorr-Bremse magas minőségű szabványait az egész értékláncon keresztül.”

A Knorr-Bremse TruckServices fülkéjében bemutatta az újrafeldolgozás kulcslépéseit a strapabíró kereskedelmi járművek féknyergének példájával. A kiállított tárgyak között voltak használt alkatrészek éppen visszaküldött állapotban, szétszerelt részek, az egyes alkaatrészek tisztítás után, majd javított állapotban, végül a kész, újra összeszerelt termék. Továbbá bemutatták az elektromos légkontroll két EconX verzióját, egy kétcsatornás elektro-pneumatikus modult, egy elektromos kuplungműködtető egységet és egy vízhűtéses köpenyű kompresszort.

A színfalak mögötti szakértelem

Az ígéret a Knorr-Bremse TruckServices „Keep it running” (Tartsd az iramot) szlogenjében nem csak a technológiai eljárásra, hanem a logisztikai és kereskedelmi eljárásokra is gondol. Ezek Európaszerte magukba foglalják a harmonizált szabványokat a használt termékek elfogadására vonatkozóan, az átlátható jelentési folyamatot az ügyfél számára az alkatrész állapotára vonatkozóan, és a további pótdíj számlákat, csak úgy, mint a helyi elérhetőségeket, mindezt az adott nyelven.

Szintén a ReMaTec 2017-es rendezvényen, mutatta be a Knorr-Bremse az újonnan összehangolt EconX termékek csomagját. Hogy biztosítsa a tiszta és egyértelmű azonosítást, az eredeti újra feldolgozott termékek kék háttéren fehér szöveges csomagolásba kerülnek. Ez pontosan a kontrasztja annak a csomagolásnak, amibe a teljesen új termékek kerülnek. Az EconX féknyergek továbbá zöld névtáblát kapnak, amin jelzik, hogy újra feldolgozott termék.

Maga a folyamat az újrahasznosítás legprofibb formája, és akár 80%-kal kevesebb CO2-t bocsájtanak ki a gyártás és javítás során, mint az új termékek.

Kiemelt Partnereink