Beszállítók Kínában izzad a Delphi

Kínában izzad a Delphi

autopro.hu | 2016.03.08 14:37

Kínában izzad a Delphi

Bár véget ért a beszállító elleni kínai munkabeszüntetés, továbbra is felfokozott hangulatban zajlik a termelés az ázsiai ország gyáraiban.

Hirdetés

A sztrájk azért kezdődött, mert a GM és a Volkswagen magyarországi üzemmel is rendelkező beszállítója korábban a Guangzhou településen működő gyár Kínán belüli áthelyezésének lehetőségét jelentette be. A gondolat egyre több külföldi érdekeltségű vállalatnál merül fel, hiszen a kínai munkaerő már nem számít olyan olcsónak, mint korábban. Az így megemelkedett üzemi költségeket több cég is a termelés olcsóbb országba való áthelyezésével kompenzálja.

A folyamat a Kínában kezdeményezett sztrájkok számán is meglátszik, hiszen az elmúlt évben a helyi munkások összesen 2774 alkalommal nyúltak a munkabeszüntetés eszközéhez. Az Automotive News adatai szerint a dolgozók csak decemberben 400 alkalommal tagadták meg a munkát az országban, ami havi rekordot jelent.

Továbbra is ez a felirat szerepel a beszállító termékein

A Delphi 1993 óta van jelen termelőként az ázsiai országban, 20 helyszínen összesen 26 ezer 800 főnek adva munkát. A vállalat a sztrájk hatására kiadott közleményében kiemelte, elkötelezett működése teljesen megfelel a helyi törvényeknek, ám a guangzhou-i üzemet érintő jövőbeli tervekről nem nyilatkoztak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink