Beszállítók Kikerül a DAX indexből a thyssenkrupp

Kikerül a DAX indexből a thyssenkrupp

autopro.hu/B.A. | 2019.09.05 16:00

Kikerül a DAX indexből a thyssenkrupp

A Deutsche Börse közölte, hogy a szeptember 23-án esedékes index átsúlyozáskor kikerül az indexből a thyssenkrupp, mely az index létrehozása óta szerepelt a kosárban.

Hirdetés

A német nagyvállalat helyét az MTU Aero Engines veszi át több mint harminc éves tagságot követően. A thyssenkrupp súlya 1,1 százalék a DAX-on belül.

Minden ajánlat érdekli a Thyssenkrupp-ot

A Thyssenkrupp értesítette a liftüzletága iránt érdeklődő befektetőket, hogy mind kisebbségi, mind pedig többségi részesedésre tett ajánlatokra nyitottak – írta hírlevelében az Erste Befektetési Zrt. A korábbi tervekben még csak kisebbségi részesedés értékesítése szerepelt a mérlegszerkezet erősítése, illetve az adósság csökkentése érdekében.

A cég bevételeinek negyede az autóiparból származik

A thyssenkrupp jelenleg tartó, 2018-19-es pénzügyi évének június 30-án zárult harmadik negyedéve gyorsjelentéséből egyébként kiderül, hogy a társaság 30,72 milliárd eurós teljes bevételeiből 8,01 milliárd származott az autóipari részlegtől, ami a legjelentősebb a cégcsoporton belül. A teljes 9 hónapos bevételek egyébként éves összevetésben 31,13 milliárd euróról csökkentek le, míg az autóipari részleg értékesítési árbevétele valamivel kevesebb volt egy évvel ezelőtt, 8 milliárd euró.

Nyitókép: instagram.com/thyssenkrupp

Hirdetés

Kiemelt Partnereink