Beszállítók Kihívás, fejlődés, rugalmasság – ezért érdemes a Dana Hungary munkatársának lenni

Kihívás, fejlődés, rugalmasság – ezért érdemes a Dana Hungary munkatársának lenni

Gégény István | 2017.01.26 08:30

Kihívás, fejlődés, rugalmasság – ezért érdemes a Dana Hungary munkatársának lenni

Új év, új feladatok, mindenekelőtt a kollégák megbecsülése, megtartása – erről beszélgettünk Charles Wassen ügyvezetővel.

Hirdetés

– 2016 stabil év volt számunkra: a különféle kihívások ellenére folyamatosan tudtuk teljesíteni a kiszállításokat megrendelőinknek. A mögöttünk hagyott évhez a számunkra legjelentősebb eseményként a fogaskerékgyárunk létesítésének bejelentése kapcsolódik, amely 2019-es indulása után elsősorban Szlovákiába fog szállítani. Az új gyár Győrben fog működni, zöldmezős beruházásként valósítjuk meg ezt a közel 50 millió euró értékű jelentős fejlesztést, ami 200 új munkatársnak teremt magas hozzáadott értékű munkahelyet.

Új gyárhoz új munkaerőre is szükség van, ráadásul az elmúlt időszak egyik fő krízispontjává vált a hazai járműiparban a megfelelően képzett munkatársak megtalálása, illetve megtartása. Charles Wassen azonban nem aggódik a jövőt illetően.

– Nagy hangsúlyt fektetünk a Dana név ismertségének megerősítésére. Igyekszünk minél többet tenni azért, hogy az emberek előtt láthatóvá váljon a vállalat. Három jelenlegi gyáregységünk számos karrierlehetőséget nyújt a szakembereknek. A vállalat folyamatos növekedésének köszönhetően lehetőségünk van sok tapasztalt munkatársat felvenni. Integrációs programokkal és szakmai képzésekkel is támogatjuk a dolgozóinkat. Folyamatos kapcsolatban állunk régióbeli egyetemekkel, szakközépiskolákkal ahol azt gondolom egyre markánsabb a Dana jelenléte. Szakembereinknek munkájukban nagy döntési szabadságot, rugalmasságot biztosítunk, és előléptetési lehetőségekkel ösztönözzük őket, ami sok esetben nemzetközi kiküldetést jelent a vállalat más telephelyeire, mint például USA, Anglia, Olaszország. A fluktuáció jelentősen csökkent ennek köszönhetően az elmúlt 2 esztendőben. Nagyon elkötelezett csapattal dolgozunk, amely jelentősen hozzájárul a 2016-os év sikeréhez.

2017 egyértelműen a fejlődés éve lesz a Dana háza táján: az új gyár beindítása, a termeléshez szükséges berendezések beszerzése, beüzemelése mellett nagy hangsúlyt kap az előbbiekben említett gondolatok mentén a munkatársak továbbképzése, felvétele, a fiatalok megszólítása, gyakorlatias képzésének támogatása.

– Jelentős potenciált látunk Magyarországban, nagyon jók az itteni adottságok, úgy látjuk, érdemes itt fejleszteni, befektetni a magyar képzési rendszerbe – zárta gondolatait Charles Wassen.

Kiemelt Partnereink