Beszállítók Kétszer annyi abroncsot szállít a Bridgestone az Audinak

Kétszer annyi abroncsot szállít a Bridgestone az Audinak

autopro.hu/Sz.F. | 2019.01.09 15:40

Kétszer annyi abroncsot szállít a Bridgestone az Audinak

Legjobb gyári beszállítási eredményét érte el tavaly a Bridgestone Európában. A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalata 15 gyártó 40 különböző autómodelljéhez több mint 120 új abroncsváltozatot szállított közvetlenül az autógyárakba. Ez több mint 30 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Hirdetés

Az új megrendelők mellett a Bridgestone továbbra is az Audi, a Seat és a Skoda elsődleges beszállítója, valamint a Volkswagen csoport stratégiai partnere. Az Audi számára szállított abroncsok mennyisége az elmúlt öt év során megkétszereződött. Emellett a Bridgestone erős pozícióba került a BMW-nél is, amelyet az is jelez, hogy a 3-as, a 7-es, az X5/X7 és a Z4 modelleket a Bridgestone abroncsok széles választékával felszerelve értékesíti a gyártó.

A gépjárműgyártók sokféle modellhez választották a Bridgestone abroncsokat eredeti gyári szerelésként. Ezek között megtalálhatók elektromos/hibrid modellek, mint például az Audio e-tron, a Toyota Corolla, az univerzális Audio A6 Allroad, a túraautók, mint az Opel Insignia, az innovatív BMW 8-as sorozat, valamint a Porsche Cayenne luxusmodell, illetve sportautók, beleértve a Renault Mégane RS és RS Trophy típusokat. Az abroncsok több mint 85 százalékát már 17” vagy annál nagyobb átmérőjű abroncsok tették ki.

Mark Tejedor, a Bridgestone EMEA régió eredeti gyári szerelés üzletágának alelnöke szerint a gyártók egyedi igényeihez igazodó megközelítés lehetővé teszi a márka számára, hogy bármilyen jármű egyedi karakterét optimalizálja.

– Egy gyorsan átalakuló ágazatban, ahol a járművek egyre inkább a CASE (összekapcsolt, autonóm, megosztott és elektromos) modellt követik, a Bridgestone új megoldásokat és technológiákat biztosít, válaszul a gépjárműgyártók legnagyobb kihívásaira. Azok az abroncsok, amelyeket jelenleg fejlesztünk, már a következő kettő, illetve öt év során, továbbá az azt követően felmerülő igényeket elégítik ki – mondta Mark Tejedor.

Kiemelt Partnereink