Beszállítók Keresztbe tesz a Tesla az akkugyártásnak

Keresztbe tesz a Tesla az akkugyártásnak

autopro.hu/B.B. | 2019.05.16 15:38

Keresztbe tesz a Tesla az akkugyártásnak

Ha felfut az amerikai gyártó legújabb modelljének gyártása, a Panasonic szerint komoly gondok adódhatnak az akkumulátorkínálatban.

Hirdetés

Következő évben már piacra dobná legújabb, Model Y névre keresztelt gépét a Tesla. Ezzel kapcsolatban jó kilátásai vannak Elon Musk cégének, hiszen a Gigafactoryk felhúzásával immár komoly volumenben képes termelni. Csakhogy az elektromos autók gyártásának ilyen gyors felfutásával nem tud lépést tartani az ellátási lánc.

A Teslával együttműködő Panasonic aggodalmát fejezte ki a Model Y termelésének jövő évi megindításával kapcsolatban, mondván, az új modell miatt súlyos hiány alakulhat ki az elektromos kocsik egyik legfőbb alkatrészének piacán. A két vállalat közti konfliktus súlyát mutatja, hogy az ügyben már a Panasonic vezérigazgatója is megszólalt, rendezendő ügynek titulálva az akkumulátorok témáját. Szintén beszédes, hogy a japán beszállító visszavágta akkumulátorgyártásával foglalkozó üzletágának előzetes forgalmi várakozásait is.

A mindössze 16 éves Tesla, illetve az évszázados múltra visszatekintő Panasonic együttműködését tovább terheli az autógyártó Kínában készülő gyára is, mely üzembe lépésével tovább erősíti az amúgy is túl élénk keresletet az akkumulátorpiacon.

A kaliforniai gyártó egyedülálló stratégiát követ beszerzésiben, így az esetleges alkatrészhiányt a jövőben valószínűleg további beszállítók felkutatásával fogja orvosolni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink